Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 9 december 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Komend weekend staat in het teken van Timewarp, waar de organisator een gooi doet naar ‘line-up van het jaar’. Daar moet je wel diep voor in de buidel tasten. Mocht je krap zitten, en weinig zin hebben in een trip naar Den Bosch, dan zijn er prima alternatieven. Check them out!  

 

Wat: Aril Brikha & 360 Soundsystem

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: vrijdag 9 december.

Line-up: Aril Brikha, Patrice Bäumel & Nuno dos Santos aka 360 Soundsystem

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De nieuwe Rotterdamse club Toffler, gesitueerd in de voormalige Catwalk, is prima van start gegaan met het organiseren van fijne clubnachten voor de elektronica fijnproevers. Zaterdag is het met de boeking van good old Aril Brikha Detroit techno-troef aan Het Weena in de Maasstad. Aanrader, als je van zweten houdt.  

Wat: Rauw: A Weekend With Green Velvet.

Locatie: Trouw, Amsterdam / Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 9 december en zaterdag 10 december.

Line-up: Joost van Bellen, Green Velvet.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Ook deze editie van Rauw vuurt Joost van Bellen weer een ongenadig harde mix van electro, house en discopunk op je af. Vanavond met een wel heel speciale gast: Green Velvet! Deze pionier van de Chicago-house is verantwoordelijk voor dansvloerverschroeiende beukklassiekers als Preacher Man, Flash, Answering Machine en natuurlijk zijn signature song La La Land. Op Rauw doet hij een extra lange set – Joost van Bellen neemt de nederige rol van opening act op zich.

Paard van Troye

 

 

Wat: State-X New Forms: Flying Lotus.

Locatie: Paard van Troje, Den Haag.

Datum: vrijdag 9 december.

Line-up: Flying Lotus, AraabMuzik feat. Duke da God, Db-eat.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Zijn echte naam is Steven Ellison en alles wat hij aanraakt verandert in goud. De neef van Alice Coltrane begon met het maken van beats voor Cartoon Network’s programma Adult Swim voordat hij zijn debuut 1983 (2006) lanceerde. Zijn tweede album Los Angeles (2008) werd gereleased door Warp Records. Daarna volgden er talloze mixen en remixen, zijn derde album Cosmogramma (2010) en een recente samenwerking met Radiohead. Zijn platen zijn blind aan te schaffen en met zijn live-show speelt hij elke zaal plat. Flying Lotus kan met zijn prominente aanwezigheid momenteel een leider in zijn genre worden genoemd.

 

 

Wat: Bootleg Benefiet.

Locatie: Bootleg DJ Café, Rotterdam.

Datum: vrijdag 9 december.

Line-up: Steven Pieters & friends.

Entree: 3 euro (meer mag ook).

Bijzonderheden: Onlangs is er ingebroken in het Rotterdamse Bootleg DJ Café. Daarbij zijn veel dure apparaten uit de dj booth gestolen en is er veel schade ontstaan. Zoveel schade dat het voortbestaan van de populaire dj-hangout onder druk is komen te staan.

Vrijdag 9 december slaan een groot aantal Rotterdamse partyorganisatoren en artiesten de handen ineen om zoveel mogelijk euro's in te zamelen voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Verwacht een surprise line-up met veel bekende gezichten.

Wat: Planet Turbo / Rara Aves @ klinch.  

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 9 december.

Line-up:

The Max - Planet Turbo: Tiga, Renaissance Men, Clouds, Cleo & Vance

Oude Zaal - Rara Aves: Mumbai Science, Modek, Henzel & Disco Nova, Doctr.

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: Het laatste bezoek van Tiga en zijn label aan de Melkweg was in 2007 tijdens 5 Days Off. Na deze succesvolle labelnight werd het tijd voor een weerzien. Vandaar dat klinch vanavond Turbo Recordings mag verwelkomen in The Max. Het label is eind jaren ’90 opgericht door de Canadese dj/producer Tiga en bood daarmee een platform voor pure techno, electro, house en zelfs pop. Tiga neemt vanavond Renaissance Man en Clouds mee. De avond in The Max wordt geopend door Cleo & Black God.

Melkweg

Wat: Tempo.

Locatie: Waterfront, Rotterdam.

Datum: zaterdag 10 december.

Line-up: A-Flex, Fabio, Utah Jazz, MC: Dan Stezo.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Drum & bass van hoogstaand niveau in de Maasstad met optredens van de levende legende Fabio en rising star Utah Jazz, beiden afkomstig van het geboorteland van de drum & bass.  

 

Wat: Welcome To The Future.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 10 december.

Line-up: Dorine Dorado, Funk d'Void, Herr, Juan Sanchez, Rijnbout.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na het uitmuntende 1 oktober-feest met Sascha Dive en Marcus Fix presenteert Welcome to the Future op zaterdag 10 december een editie die geheel in het teken staat van het land van Barcelona, Sonar en Ibiza: Spanje.

Hoofdact is dj-producer Lars Sandberg aka FUNK D'Void, die zo'n tien jaar geleden verhuisde van kille Schotland naar het zwoele, veelkleurige Barcelona, vanwaar hij de wereld bestookt met fraai melodische en funky techno producties. FUNK D'Void maakt op 10 december dan eindelijk zijn debuut op WTTF in Studio 80.

Wat: Time Warp Holland.

Locatie: Brabanthallen, Den Bosch.

Datum: zaterdag 10 december.

Line-up:

O.a. Underworld, Henrik Schwarz, Sven Vath, Richie Hawtin, Monika Kruse, Karotte, Loco Dice, Marco Carola, Extrawelt, Matthias Tanzmann, Ben Klock, Luke Slater, Chris Liebing, Marcel Dettmann, Todd Terje, Tensnake, Prins Thomas eva.

Entree: 70 euro.

Bijzonderheden: Na avonturen in Rotterdam en Amsterdam trekt Time Warp naar Den Bosch. Zoals je van de Duitse en Nederlandse technospecialisten Cosmopop en Evotions mag verwachten, gaat het straks flink los in de Brabanthallen waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een ouderwetse technorave. Met zes zalen in groot en klein formaat krijgt iedereen straks meer dan genoeg feest per vierkante meter. Daarnaast maakt de nieuwe locatie verbeteringen mogelijk ten opzichte van voorgaande edities op het gebied van bereikbaarheid, entree en drankvoorzieningen. Voeg daarbij dat kosten noch moeite worden gespaard om het Time Warp geluid volledig tot zijn recht te laten komen en elk podium een state-of-the-art lichtplan krijgt en niets staat een legendarische nacht nog in de weg.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws