Addison Groove in de mix

Partyscene Redactie | 24 november 2011
headlines

Proef die woofer

Opwarmen voor het weekend met de Britse dj/producer Tony Williams, die in zijn dubstepjaren furore maakte onder het alias Headhunter, maar de laatste maanden onder de naam Addison Groove vooral bass en Chicago juke uit de speakers perst.

Addison GrooveNa de release van zijn debuutalbum ‘Nomad’ in 2008 op het label Tempa en een aantal losse releases op andere dubsteplabels, sloeg Addison Groove a.k.a. Headhunter een ander muzikaal pad in. Tegenwoordig brengt hij veel werk uit op Swamp 81, het Britse label van voormalig dubstepper Loefah en een broedplaats voor nieuw talent en muzikale innovatie.

In 2010 had hij al een dikke hit met de release ‘Footcrab’, waarmee hij zijn eigen invulling gaf aan Chicago juke (een mengelmoes van ghettotech, baltimore booty, hiphop, dubstep, oldskool electro en bass). Bij Addison Groove ligt het aantal bpm’s een stukje lager dan bij andere pioniers in de jukescene, zoals Rashad en Spinn, maar zijn sound is daarmee zeker niet minder dansbaar en funky.

In deze RBMA-set laat hij ons zijn invloeden horen. Meer van zijn eigen werk vind je op zijn Soundcloud-pagina. Addison Groove en Loefah treden aankomende vrijdag allebei op tijdens Het Kabinet Festival in Studio K.

Tracklist

Addison Groove – ‘This Is It’ (Tectonic)
DMX Krew – ‘Bump To The Beat’ (Rephlex)
Big Bud – ‘A Way Of Life’ (Good Looking Records)
Extrawelt – ‘Soopertrack’ (Electrochoc Records)
Top Buzz – ‘Livin' In Darkness’ (93 Remix) - Basement Records
Traxman – ? (CDR)

Addison Groove – ‘Footcrab’ (Swamp 81)
Hellfish & Producer – ‘The Way Of The Homeboy Pt II’ (Deathchant)
Curare – ‘Schneller Pfeil’ (Harthouse Records)
12 Moons – ‘Flair’ (Candyflip Records)
Foul Play – ‘Being With You’ (Moving Shadow)

 

Headhunter/ Addison Groove op Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws