Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 november 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Langzaamaan begint het weer een beetje te broeien in Rotterdam met clubs als Perron, Bird en het Westelijk Handelsterrein. Vrijdag en zaterdag moeten er zelfs keuzes gemaakt worden in de Maasstad. Kiezen tussen bijv. Radioslave, Gabriel Ananda en de volledige Nederlandse equipe house-dj’s van het eerste uur in Off_Corso. Ook erg leuk: het Haagse Rewire Festival. Have fun!

 

 

Wat: Strange Fruit

Locatie: Bird, Rotterdam.

Datum: vrijdag 4 november.

Line-up: Lucky Dubz, Thelonious, Motor City Drum Ensemble

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden:Na edities met Dego en Africa Hitech Soundsystem presenteert Strange Fruit op 4 november Motor City Drum Ensemble in Bird.

Motor City Drum Ensemble is één van de meest getalenteerde en vooruitstrevende dj’s/producers van de hedendaagse housescene. MCDE bracht dit jaar een schitterende eclectische mix-cd uit, die nu al een hoogtepunt in de befaamde DJ Kicks-serie genoemd kan worden. Verwacht een avond die gaat van de afrobeat van Tony Allen, de elektronica van Aphex Twin, naar de Chicago house van Larry Heard en de 70’s soul van James Mason. Natuurlijk warmen residents Thelonious en Lucky Dubz de zaal alvast warm.

 

Bird

 

Wat: Midnight Freaks

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 november.

Line-up: De Sluwe Vos, Edu Imbernon, Ferro, Freddy Spool, Julien Simmons, Mulla, Tim & Ties, Uner

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: De Midnight Freaks hebben Edu Imbernon, inmiddels kind aan huis in AIR, en landgenoot en vriend Uner uitgenodigd om naast resident Ferro en Freddy Spool AIR1 te voorzien van de nodige beats. AIR2 wordt door Tim & Ties en vrienden gehost.

De Spaanse held Edu Imbernon staat voor de vierde keer in AIR, en dat is niet zonder reden. Al op zijn 21e scoorde hij een nummer 1 hit op Beatport genaamd 'El Baile Alemán', die hij samen produceerde met landgenoot Coyu. Hij reist de hele wereld over voor zijn boekingen en hij werd dan ook gezien als 'the rising star' van 2010. Nu zijn we in 2011 beland en dat betekent; nog meer beats, nog meer talent en nog veel meer party!

 

 

Wat: Rewire Festival.

Locatie: De Kerk, Het Magazijn, Warenhuis Koop, Zeebelt Theater & Studio Loos: Den Haag.

Datum: Vrijdag 4 en zaterdag 5 november.

Line-up: O.a. Daniel Haaksman, Live: Andy Stott, Live: Applescal, Live: Plaid, Live: Walls, Live: Washed Out, Narain Ashad, Comfort Fit, Dorian Concept, Jamie Vex'd , Martyn, Rustie, Live: Tropics.

Entree: Passe-partout 29,50 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag 4 en zaterdag 5 november vindt Rewire Festival plaats op een aantal bijzondere locaties in het transformatie gebied genaamd Rond de Energiecentrale in Den Haag. Markante leegstaande gebouwen worden nieuw leven ingeblazen binnen een avontuurlijke culturele context. Festivallocaties zijn ondermeer een leegstaande kerk en het magazijn van de energiecentrale.

Rewire Festival is een festival voor hedendaagse cultuur. Het festival richt zich met haar programmering op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst en muziek. Deze worden onder de loep genomen, van context voorzien en overdrachtelijk gemaakt voor een breed publiek. Het internationaal georiënteerde programma bestaat uit een kunstprogramma met exposities, lezingen, artist talks en live cinema en een muziekprogramma van bijzondere concerten en vernieuwende elektronische muziek

 

 

Wat: Rockit @ Klinch.  

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 oktober.

Line-up: Johanna Mercker, Ilario Alicante, Michel de Hey, Anton Pieëte, Live: Olene Kadar.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het buitenfestival seizoen is officieel tot een einde gekomen en daarom slaan Rockit en klinch de handen ineen. Op vrijdag 4 november is Rockit te gast bij klinch in de Melkweg. Ilario Alicante, Michel de Hey, Johanna Mercker, Olene Kadar en Anton Pieëte brengen de festivalsfeer naar binnen. Waarbij Olene Kadar en Anton Pieëte de avond op een wel heel bijzondere manier afsluiten, namelijk met een unieke back2back set. Voor velen was deze combinatie de verrassing van de afgelopen Rockit Open Air.

Wat: Strictly Techno.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 4 november.

Line-up: Bas Mooy, Boris Ross, Flink, Perc.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Na de overweldigende eerste editie van Strictly Techno in Rotterdam's rauwste club Perron, waar vanaf de eerste tot de laatste minuut het dak eraf ging, komen de mannen keihard en genadeloos terug met een tweede editie die minstens net zo dik wordt. De impact van de eerste editie was groot, waaruit maar weer blijkt dat Rotterdam een locatie als Perron zo hard nodig heeft. Strictly Techno heeft eindelijk weer een podium gevonden dat aan de basis eisen voldoet: een flinke lading beton, een stompend Funktion One sound system en een rauwe ondergrondse sfeer zoals in het roemruchte verleden kenmerkend was voor de Strictly Techno avonden.

Zaterdag is overigens niemand minder dan RADIO SLAVE te gast bij Perron!!

 

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 5 oktober.

Line-up:

Area 1: Alex Under, Pure, Tommy Four Seven

Area 2, Herfstdrift Pre-fun: Brent Roozendaal, Sinan Alakus, Steven Loyd

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Twee technohelden in de return plus een hoop Herfstdrift pre-fun en een VJ contest in de kleine zaal. Spaanjaard Alex Under heeft meerdere memorabele Planet Rose gigs op zijn naam staan. Zijn compromisloze rollende grooves worden in Nimma immer zeer gewaardeerd.

New kid on the block Tommy Four Seven heeft met zijn debuutalbum 'Primate' 1 van de meest spraakmakende techno albums van dit jaar uitgebracht. Hij gebruikte enkel geluiden die hij met zijn field recorder opnam om een album te maken a la Mathew Herbert, maar dan heel anders natuurlijk. Chris Liebing bracht de plaat uit op zijn CLR label.

 

Westelijk Handelsterrein

 

Wat: Undertone.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 5 november.

Line-up: Estroe, Gabriel Ananda, Kadir Pelit, Lager, Sandeep, VJ: BookMark.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Tijdens een bomvolle en uitverkochte Summer Special in Roodkapje gaf Undertone de kick-off voor een zeer interessant najaar. Dit werd op 1 oktober meer dan waargemaakt door bij Pakhuis een van de absolute topzalen te hosten. Daarom bieden ze alle liefhebbers op 5 november de kans op een intiem feestje, voor een beperkt aantal mensen, met de vrienden van Pakhuis! Zoals jullie gewend zijn, is er veel aandacht besteed aan de line-up. Artiesten die altijd de juiste ondertoon weten te raken met hun muziek. Speciale gast deze avond en één van Undertone's all time favourites, is Gabriel Ananda. De Duitse techno held wordt deze avond bijgestaan door gevierde Rotterdamse dj en producer Estroe en Undertone residents Sandeep en Kadir Pelit. De Zeeuwse Rotterdammer Lager verzorgt de opening.

Wat: VIP Your Host.

Locatie: Off_Corso, Rotterdam.

Datum: zaterdag 5 november.

Line-up:

Area 1: Benny Rodrigues, Dimitri Kneppers, Isis, Michel de Hey

Area 2: D-Ribeiro, Edwin Bazen, Michel Steinbach, Red Frame.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Broodroosterfeesten staan voor simpel en gezellig, met goeie muziek. Een beetje zoals het vroeg was, maar dan nu. Gewoon lekker dansen, drankje doen, beetje lachen, beetje gek doen, en meer van dat soort ongein. Alsof je je thuis een feestje geeft, weetjewel? Maar dan met een mannetje of 1000, ipv 30. Niet te moeilijk, gewoon een gezellig feestje op de zaterdagavond.

Vrienden die gezellig een plaatje komen draaien: Benny (onze grote knuffelbeer, terug van weggeweest), Michel (net jarig geweest en weer een jaartje wijzer), Dimitri (die ken je wel van die zware bassen) en Isis (100% voor de heren onder ons).

En in het kleinste maar gezelligste kamertje van het huis:

Red Frame (Jasper voor vrienden), D-Ribeiro (thuiswedstrijd voor deze techno-baas), Edwin Bazen (opgegroeid in de Roxy, nu lekker hier), Michel Steinbach (zo heet ie echt).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws