Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 28 oktober 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

In de week na het ADE lijken de meeste programmeurs even een stapje terug te doen. Een enkele club daargelaten, doet de Nederlandse uitgaansgelegenheden het komend weekend rustig aan, met een residentje hier en een locale dj-held daar. Antwerpen biedt overigens party-soelaas, met toffe feesten en dito internationale line-up’s in Cafe d’Anvers (zaterdag Dennis Ferrer en maandag Paradise!) en de Petrol. Dus als je het echt niet kunt laten, kun je altijd nog los bij onze zuiderburen.

 

 

Wat: DMZ.  

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 28 oktober.

Line-up: Digital Mystikz vs Loefah, Floating Points, Kryptic Minds, Zed Bias, Goth-Trad, Quest, Benny Ill, Sgt Pokes, Chunky, Crazy D (mc).

Entree: 19 euro.

Bijzonderheden: De legendarische Londense dubstepavond steekt het kanaal over voor een dubstepfeest in beide zalen van de Melkweg dat zijn weerga niet zal kennen. Mala, Coki, Loefah en Sgt Pokes zijn er in elk geval bij en ze nemen een heleboel vrienden mee.

 

Wat: Burst.

Locatie: Paard van Troje, Den Haag.

Datum: vrijdag 28 oktober.

Line-up:

Modeselektor, Siriusmo, Elan, Dekmantel Soundsystem, Makam.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Post moderne electronic dance? Gecontroleerde chaos? Grensverleggende techno-dance-IDM-hip-hop-grime-dubstep? Het Berlijnse duo Modeselektor en heeft sinds zijn start in 1997 twee volledige albums gemaakt, is een aantal indrukwekkende samenwerkingen aangegaan (denk aan Thom Yorke & Moderat) en leverde een fikse platenkast aan remixes en compilatiealbums af. Eindelijk, anno 2011, is daar het derde album ‘Monkeytown’, dat vrijdag live wordt gepromoot aan het Haagse publiek.

Cafe d'Anvers

 

 

Wat: Imprint.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 29 oktober.

Line-up: Sandrien, Live: Black Dog

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Als je dacht dat de Amsterdamse clubscene na het ADE 2011 op z'n gat zou liggen, heb je het goed mis. Op zaterdag 29 oktober staat, zoals iedere laatste zaterdag van de maand, Imprint op het programma bij Trouw. De maandelijkse techno avond van Sandrien brengt deze editie een heel speciale act naar de hoofdstad met The Black Dog. Dit Engelse trio dat verantwoordelijk gehouden mag worden voor het genre 'Intelligent Dance Music' zal één van hun zeldzame livesets komen spelen.

 

 

Wat: Hertz 1 Year Anniversary.

Locatie: Petrol, Antwerpen.

Datum: zaterdag 29 oktober.

Line-up: Chris Liberator, Redhead, Spacid, Sven Wittekind, Technasia.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Met avonden waarop onder andere Tony Rohr, Ken Ishii en Space Djz komen spelen, legt Hertz de oldschool technofans al een dik jaar in de dikke watten.

Tijd voor taart, want Hertz technoot 1 jaar!

Wat: Paradise 20.

Locatie: Cafe d’Anvers, Antwerpen.

Datum: maandag 31 oktober.

Line-up: Pierre, Stacey Pullen, Steve Bug.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De jaarlijkse Paradise-feesten van Patrick Socks in Cafe d’Anvers hebben een legendarisch status verworven in Antwerpen. Paradise is een combinatie van decoratie, danseressen, spektakel en fantastische muziek. Heel wat internationale dj's draaiden voor het eerst in België op de Paradise-feesten. Begin jaren negentig betaalde men veel geld voor een ticket. Toch had je rijen van mensen die stonden aan te schuiven om er te kunnen bij zijn. Op het jubileumfeest van Paradis gaan de ticketprijzen niet omhoog (integendeel: voorverkoop is zelfs 12 euro!?), maar de kwaliteit van de dj line-up blijft wel op peil.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws