Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 30 september 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Fijnproevers halen dit weekend hun hart op tijdens het Off Centre event, vrijdag en zaterdag in diverse Amsterdamse locaties. Maar de andere grote en middelgrote steden bieden prima alternatieven. Goed weekend, alvast!

 

Wat: Off Centre.  

Locatie: Melkweg, Sugar Factory en Westerunie, Amsterdam.

Datum: vrijdag 30 september t/m zaterdag 1 oktober.

Line-up: Jamie XX, Plaid, Robert Hood, Nathan Fake, DJ Spinna, Africa Hitech ft. Mark Pritchard en Steve Spacek, James Ruskin eva.

Entree: Passe-partout: 50 euro.

Bijzonderheden: Off Centre brengt liefhebbers van elektronische muziek een selectie van spannende geluiden en veelbelovende, nieuwe namen. Het festival slaat een brug tussen dance en livemuziek en loopt graag voor de troepen uit, met veel aandacht voor melodie en cross-overs.

Melkweg

 

Wat: Machtig!

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 1 oktober.

Line-up: Icicle, Mindmapper, Noisia, Rockwell.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Noisia is een driemanformatie uit Groningen die al een tijdje goede zaken doet in (vooral) de UK. Ze hebben platen uitgebracht op verschillende labels. De bekendste zijn Moving Shadow, RAM Records en Virus recordings. Bovendien hebben ze hun eigen label opgericht: Vision Recordings. Hierop brengen ze al hun Drum 'n bass werk uit. Op 5 April 2010 kwam hun eerste volledige album uit 'Split the Atom'. Ondanks het feit dat hierop niet enkel pure Drum and Bass op te vinden is, werd het album met open armen ontvangen. Ze maakten remixen voor o.a. The Prodigy, Moby en Robbie Williams en albumproducties voor Hadouken! en Krause.

 

Wat: Trouwe Honden.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 1 oktober.

Line-up: 360 Soundsystem, Mark E, Superpitcher.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 1 oktober is het een bijzondere dag voor de groep mensen die zich 'Trouwe Hond' mogen noemen. Zij die in het bezit zijn van een echte hondenpenning van Trouw mogen die avond namelijk helemaal gratis naar binnen. Maar ook mensen die net zo trouw zijn aan Trouw hebben een fijne avond voor de boeg met de komst van Superpitcher, Mark E en 360.

De Trouwe Honden special is de eerste in een reeks clubavonden die de vaste bezoekers in het bezit van een penning eens extra in de schijnwerpers zet. Maar gezien de line-ups tijdens deze speciale avonden, worden het voor iedere trouwe clubbezoeker nachten om niet thuis te gaan zitten kniezen en mee te feesten met de Trouwe Honden.

Wat: Pakhuis

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 1 oktober.

Line-up:

O.a. Quazar, Sascha Dive, Aron Friedman, Move D, San Soda, Steven Pieters, Kadir Pelit, Sandeep eva 

Entree: 17,50.

Bijzonderheden: Uniek in de dancescene, maar vertrouwd bij Pakhuis: Ook deze editie is een samenwerking van creatieve organisaties met verschillende stijlen, maar met één gedeelde liefde; betere elektronische dansmuziek. Enkele van de beste en meer vooruitstrevende dance-organisaties in Nederland zijn tot de familie toegetreden, zoals Studio 80 Amsterdam. Ieder van de partners host een eigen zaal. Naast deze muzikale partners zijn er ook live-art collectieven en bijzondere lichtprojecties. Op een locatie als het Westelijk Handelsterrein belooft dit een spectaculaire mix van kunststijlen te worden.

 

Westelijk Handelsterrein

 

Wat: Electronation  

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: zaterdag 1 oktober.

Line-up:

Area 1: Ida Engberg, Secret Cinema, Terry Toner

Area 2: Claire & Sheila Hill, KlapSandwich, Sebastian Sleebos

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag 30 september biedt AIR een smakelijke techno avond voor de echte liefhebber! Niet alleen nodigt zij met Ida Engberg een van Zweden's grootste technoartiesten uit om los te gaan op haar sublieme geluidssysteem, maar doet dit ook nog eens in combinatie met een torenhoge favoriet van vaderlandse bodem: Secret Cinema. Zij zullen elk een deel van de avond voor hun rekening nemen op dit ware techno festijn!

Wat: Strange Fruit.

Locatie: Bird, Rotterdam.

Datum: zaterdag 1 oktober.

Line-up: Lucky Dubz, Thelonious, Live: Africa Hitech.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Sommige avonden moet je gewoon over doen! Op zaterdag 1 oktober verwelkomt Strange Fruit voor de tweede keer het Africa Hitech Soundsystem in Rotterdam.  Het collectief, dat bestaat uit Steve Spacek en Mark Pritchard, brengt een warme mix van soul, reggae en beats en bracht onlangs haar debuutalbum '93 million miles' uit. Natuurlijk brengen de Strange Fruit residents Lucky Dubz & Thelonious je een portie Boogie, Soul, Hiphop, Uk funky, Afro en House van bovenste plank. Geen excuus om stil te staan dus.

Wat: 7 years of Poema!

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 1 oktober.

Line-up: Alex Under, Milo Moraes, Wouter de Moor, Live: Olene Kadar.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Na zeven jaar dikke feesten en raves in de meest geliefde kelder van Utrecht, mag Poema zich op maken om haar achtste levensjaar in te gaan. Ook de fans mogen zich in hun handjes wrijven, want de maand oktober puilt uit van de top artiesten die in Poema op zullen treden.

Het eerste weekend van oktober wordt een klapper van jewelste! Na vrijdag de 30ste met Club Junx te hebben overleefd, stampt Poema door met een Spaanse artiest die elk jaar opnieuw de beruchte, donkere kelder doet dampen: Alex Under. Niet alleen Poema, ook grootschalige festivals als Rockit Open Air, Amsterdam Open Air en Soenda Indoor hebben dit jaar mogen genieten van de stevige, Spaans gepeperde techno beats van de vriendelijke Spanjaard.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws