Vloervuller van de week: Teebs

Partyscene Redactie | 9 september 2011
headlines

Brainfeeder-special in Tivoli

Vanavond is geluidskunstenaar Teebs te bewonderen in Tivoli de Helling in Utrecht. Dikke aanrader natuurlijk, al moet je geen 4-to-the-floor vloervullers van de Amerikaanse (art)performer verwachten.

 

Teebs, bij de burgerlijke stand van het plaatsje Chino (Zuid-Caifornië) ingeschreven als Mtendere (spreek uit: ten-de-ra) Mandowa, is een in New York geboren kunstenaar. De man, wiens roots in Barbados - en voor de slavernij: Malawi - ligt, maakt in zijn jonge jaren van een nood een deugd. Na een heftig ongeluk met zijn skateboard, waarbij hij een boel essentiële beenderen in zijn lijf breekt, concentreert hij zich gedurende zijn revalidatie op kunst. Hij blijkt een talentvol schilder, maakt prachtige doeken, en manifesteert zich tot een graffitiartiest, wiens werk niet alleen op muurtjes van huizen in achterstandswijken, treinwagons en vervallen fabriekspanden te zien is, maar ook schittert op diverse platen- en cd-hoezen van menig muzikant.

Het bruggetje naar zijn uiteindelijke station in het leven is gemaakt: het maken van muziek.

Teebs at work

Ervaring als producer doet hij op bij de band ‘My Hollow Drum’, gericht op de nieuwe elektronische muziekscene van Los Angeles en omstreken. Bekendheid in de opkomende wereld van beatmasters krijgt hij via zijn radioshow Dublab, waar hij wordt opgemerkt door de ‘muziekscouts’ van de Red Bull Music Academy, die hem in 2008 uitnodigen om naar de jaarlijkse, gelijknamige muziekschool in Barcelona te komen. Ook de in Zuid-Caifornië woonachtige producer Flying Lotus is het talent van Teebs niet ontgaan. Hij Lijft hem in bij zijn Brainfeeder-label en biedt Teebs een platform voor zijn debuutalbum Ardour, waaraan twee jaar wordt gewerkt, gesleuteld, gebeitst, gepoetst en geschaafd, zoals een ware kunstenaar zijn werk tot leven brengt.

Check vanavond hoe de tracks op zijn debuutalbum (+ enkele nieuwe nummers op zijn tweede komende lp) live klinken. In de Utrecht Tivoli, waar Teebs samen met zijn Brainfeeder-mates Jeremiah Jae, Krampfhaft, Ruwedata optreedt. Aanrader!

Teebs - Boundball

 

Brainfeeder

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws