Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 9 september 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen, Nijmegen – overal is wel wat te doen. Niet overweldigend veel, maar na al het festivalgeweld van de afgelopen maanden, is het wel goed zo.

 

 

Wat: Format.  

Locatie: AIR, Amsterdam.

Datum: vrijdag 9 september.

Line-up:

Area 1: Jerry T, Juan Sanchez, Kevin Arnemann, Live: Extrawelt

Area 2, hosted by Slow Jams: Brutuzz, Rik Woldring.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag 9 september zijn de heren van Extrawelt (live) uitgenodigd in AIR, Amsterdam. Andere genodigden van Juan Sanchez zijn onder meer Kevin Arnemann, de verse TWSTd winnaar Jerry T en AIR 2 wordt gehost door Slow Jams. Maar dat is nog niet alles, Format vertrekt een dag eerder naar het hoge noorden om samen met "Boel op Stelten" het Groningse Huize Maas te bezetten. Dit doen zij samen met Extrawelt (live), Juan Sanchez en Harde Baas.

 

Wat: Strictly Techno

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 9 september.

Line-up: Allard Drijfhout, Bas Mooy, Flink, Tommy Four Seven.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Strictly Techno is een van de langstlopende techno concepten van Nederland. Met een waslijst aan legendarische feesten sinds 1995 zijn ze zonder twijfel onderdeel van het Rotterdamse muzikale erfgoed. Na het vertrek uit Waterfront twee jaar geleden en een kortstondige flirt met Watt, is het een tijdje stil geweest, maar op vrijdag 9 september a.s. keren de mannen van Strictly Techno terug met een ouderwets avondje knallen in de dikste club van Rotterdam: Perron!

Met de opening van Perron heeft Strictly Techno weer een podium gevonden dat aan de basis eisen voldoet: een flinke lading beton, een stompend Funktion One sound system en een rauwe ondergrondse sfeer zoals in het roemruchte verleden kenmerkend was voor de Strictly Techno avonden.

Tivoli

 

Wat: Swipe.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 9 september.

Line-up: Jeremiah Jae, Krampfhaft, Ruwedata, Teebs.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Voer voor het brein waar je lekker op kunt bouncen. Zoiets moet Flying Lotus voor ogen hebben gestaan toen hij zijn label de naam Brainfeeder gaf. De releases op zijn label zijn, net als zijn eigen platen, soms echte doordenkertjes, maar eenmaal gevat, laten ze je niet snel meer los. Twee van zijn beste vondsten, Teebs en Jeremiah Jae, presenteren zich op 9 september op Swipe. Tezamen met lokale juke superheld 'the Haft' bounced Swipe hem in Tivoli de Helling weer prakkiserend de pan uit.

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 10 september.

Line-up:

Area 1: Agoria, Emilio Bestevez, Micha Venderbos, Paul Woolford

Area 2, hosted by Synthforum: Bergen, Minotaur, Live: PA NoxGenus.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Een van de mooiste electronische platen van dit jaar is zonder twijfel 'Impermanence' van Agoria. Het is alweer zijn 4de plaat en is net als de vorige 3 zo eigenzinnig als ze maar komen. Dromerig, melodieus maar altijd met een ondefinieerbaar randje. Als DJ gaat hij al net zo eigenzinnig te werk. Daarom zijn we bijzonder verheugd de Franse alleskunner te verwelkomen na een afwezigheid van pak 'em beet 6 jaar.

Daarnaast het Doornroosje debuut van nog zo'n eigenwijze muzikant. Paul Woolford maakt al sinds de jaren '90 furore met stekelige house en zette menig dansvloer in vuur en vlam met zijn producties. Wie kent bijvoorbeeld 'Erotic Discourse' (onder het alias Bobby Peru) niet? Carl Craig is groot fan en Paul behoort daarom tot de vaste Planet E artiesten. Micha Venderbos & Emilio Bestevez maakten in Nijmegen het afgelopen jaar een verpletterende indruk en zijn de ideale kandidaten om te openen voor deze grootheden. In de kleine zaal vind het jaarlijkse onderonsje van SynthForum weer plaats, veel live acts met bijzondere setups en old school house & techno hebben als altijd de overhand.

Cafe d'Anvers

Wat: Cirque d'Anvers cd-release

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: zaterdag 10 september.

Line-up:

Bartholomeo, BP, Hermanez, Joachim, Massimo Girardi, Patrick Schmidt, Prinz, Smos.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Op nieuwjaarsavond introduceerde Café d’Anvers Cirque d’Anvers. De nieuwe zaterdagavondparty presenteert een denkbeeldige wereld van het circus met acrobaten, clowns, jongleurs, vuurspuwers en andere circusacts - zeg maar het Belgische antwoord op Circoloco.

Tijdens Cirque d’Anvers avonden wordt de club getransformeerd in een authentiek circus met bijpassende decoratie en animatie. Een creatief collectief van bekende professionele artiesten ontpoppen zichzelf tot circusartiest.

Aanstaande zaterdag wordt de compilatie gelanceerd tijdens in Café d’Anvers. De compilatie bevat enkel tracks die gemaakt werden door de resident dj’s van Cirque d’Anvers en is daardoor een perfecte introductie van wat zij te bieden hebben.

Wat: Earth.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 10 september.

Line-up:

Main: Hernan Cattaneo, Per

Downstairs: Kareem Raihani, Tettero.

Entree: 22,50 euro.

Bijzonderheden: Paradiso is zaterdag 10 september toe aan alweer de derde Earth editie van 2011, vaste earthlings weten wat dit betekent en kunnen ook dit jaar weer uitkijken naar een van Earths favoriete artiesten: Hernan Cattaneo.

Ook deze editie zal het Argentijns progressive-icoon alle tijd krijgen om het publiek mee te nemen met zijn stuwende, slepende sound. Wie de Argentijn kent weet dat dit niet zomaar een dj mix betreft, Hernan bouwt sfeer en spanning op als geen ander. Tel daarbij op de warme opbouw set van Earth-resident Per en de muzikale trip is compleet voor de Grote Zaal.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws