Plaat van de maand: mei 2011

Partyscene Redactie | 8 juni 2011
headlines

L2P’s favoriete tracks van mei

Het aantal nieuwe releases begint, zoals ieder jaar rond de zomermaanden, alweer wat af te nemen. Toch waren er genoeg dikke tracks te vinden die maar in het hoofd van onze redactieleden bleven rondspoken.

Slechts drie tracks deze maand. Onlangs hebben we met pijn in het hart afscheid genomen van John de Groot, L2P-recensent van het eerste uur. Hij gaat zich voorlopig richten op andere belangrijke zaken in het leven, waar we hem na acht jaar bevlogenheid en muziekgekte natuurlijk geen ongelijk in kunnen geven. Al vragen we ons wel af hoe lang hij het volhoudt om zijn deskundige mening over nieuwe releases voor zich te houden ;-)

Ook missen we Voges, die vorige week tijdens een uitzinnige disco extravaganza helaas geblesseerd is geraakt… Aan Wijnstekers, Gaasbeek en Woning dus de taak om dit gemis goed te maken met hun drie favorieten.

 

Marcel Wijnstekers

Tom Trago, Young Marco & Awanto 3 – ‘Physical Thrill’ (Studio Soulrock)

“Hij komt in juni pas uit, maar ik ga voor de nieuwe Tom Trago. Oceaandiepe Chicago house, met baslijnen zo dik als de neus van clown Bassie!”

 

Aart Gaasbeek

Pitto- ‘Mono Desire’ (Green)
“Eén van de pareltjes van ‘Object In A Mirror Are Closer Than They Appear’. Het is lastig om er één favoriet aan te wijzen, maar ‘Mono Desire’ weet je subtiel en dromerig keer op keer te boeien.”

 

Susanne Woning
Donato Dozzy – ‘In Bed’ (Tin Man Remix) (Absurd Recordings)

Tin Man (a.k.a. de Amerikaanse producer Johannes Auvinen) nam de sferische diepe techno van Dozzy’s ‘In Bed’ als basis en voegde er dikke beats en zijn eigen, unheimische vocals aan toe voor een stemmig stukje tech house. Op 2/3e van de track krijgt deze tech house ineens te maken met oprukkende, eigenwijze acid en delft uiteindelijk ook het onderspit in kakofonie van synths. Gezien het ‘acidverleden’ van de Tin Man zat dat er natuurlijk ook wel een beetje in. Avontuurlijk plaatje!”

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws