Vloervuller van de week: Lil\' Louis

Partyscene Redactie | 27 mei 2011
headlines

There is no guestlist tonite!

Met name houseliefhebbers van het eerste uur beseffen dat we er deze week niet onderuit kunnen om een plaat te laten horen van de uit Chicago afkomstige dj/producer Marvin Burns aka Lil’ Louis. Hij treedt vrijdag namelijk op in de Amsterdamse Trouw, tijdens een Rush Hour-feest.

 

lil LouisLil' Louis, zoon van de gitarist Bobby Sims, groeit op in Chicago. Daar komt hij eind jaren tachtig in aanraking met het housevirus. Eerst maakt hij naam als organisator van diverse warehouseparty's. Later als producer. Twee albums brengt hij in die periode uit.

Zijn debuutalbum 'From The Mind Of Lil Louis' uit '89 wordt beschouwd als het eerste housealbum ooit uitgebracht (door Epic, zustermaatschappij van Sony). Daar staat niet alleen de classic 'French Kiss' op, maar ook de veelgevraagde single 'I Called U'.

Zijn tweede langspeler Journey with the Lonely verschijnt in '92 en bevat clubhits als 'Club Lonely', 'Dancin in my Sleep' en 'Jazzmen', waaruit wij met alle liefde de track pikken met het legendarische intro: ‘Excuse me, Charles? My name is on the list. What list? The dj’s list. Miss thing; there’s no guestlist tonite!’

Lil' Louis - Club Lonely

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws