Huurachterstand funest voor de Catwalk

Partyscene Redactie | 7 april 2011
headlines

Rotterdamse club heeft financiën niet op orde

De Catwalk verdwijnt uit het Rotterdamse nachtleven.

De Catwalk verdwijnt uit het Rotterdamse nachtleven. De huurovereenkomst tussen de eigenaren van de club en bierbrouwer Heineken is door de rechter ontbonden. De uitgaansgelegenheid, geroemd in de underground, is nog geopend tot en met het Paasweekeinde.

Door: Marcel

 

In een persbericht geeft de organisatie van de club onder meer aan ‘met pijn in het hart te moeten mededelen dat de Catwalk binnenkort de Catwalk niet meer is. Niet omdat we failliet zijn, maar omdat de eigenaar van de locatie (een niet nader te noemen biermerk, a giant green red-starred beer brewer that you might know of) ons uit de locatie gooit.’

Tevens is er een online petitie geopend, waarin bezoekers, fans, artiesten en organisatie hun onvrede over het slechte nieuws uiten en tekenen tegen sluiting van de club aan het Weena. Maar of de inmiddels 1200 handtekeningen de club gaan redden, is nog maar de vraag. "It's a sad day", schrijft Michel de Hey op z'n Facebook-pagina. "Just got the news that 1 of my favourite clubs is about to close."

Robert Willemsen van bierbrouwer Heineken kan de teleurstelling van de Catwalk-achterban wel begrijpen, maar de sluiting was volgens hem onoverkomelijk. “Twee keer zijn we naar de rechter gegaan, omdat de huur niet werd betaald. Na de eerste keer probeerden we, samen met de eigenaren, nog tot een financiële oplossing te komen. Het is niet in ons belang dat de club sluit, maar als er vervolgens nog niet wordt betaald, dan houdt het op.” 

Heineken heeft nog geen idee wat er met de voormalige voetgangerstunnel in Rotterdam gaat gebeuren. Willemsen: “Er is een sterke behoefte aan een underground dance-club in de Maasstad, dus het liefst zien we de zaak op dezelfde wijze worden gerund, maar dan financieel gezond. Alle goede ideeën zijn welkom.” 

 

Catwalk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws