Ondertussen in Miami...

Partyscene Redactie | 27 maart 2011
headlines

UMF vs. WMC: 1-0

Door een ruzie tussen de organisaties van WMC en UMF een paar maanden geleden, leek het jaarlijkse siliconenfeestje in Miami in zwaar weer terecht te komen. Maar blijkbaar had bijna niemand nog behoefte aan het officiële netwerkgedeelte en gaan de bikini’s nu dus alleen nog uit de kast voor het Ultra Music Festival…

UMF overleeft prima zonder WMC.Dat het UMF deze strijd gewonnen heeft, zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat ze hun festival op de traditionele WMC-data hebben laten doorgaan. De Winter Music Conference vervroegde het programma onverwacht met een week, maar boekings-kantoren en managers hadden rekening hadden gehouden met de originele WMC-data en konden de gigs van artiesten in veel gevallen niet meer verzetten. UMF speelde het slim en veranderde de data niet.

De huidige breuk met WMC lijkt ook de line-up van het UMF goed te hebben gedaan. De piemeltjeshouse en trance voeren nog altijd de boventoon, maar de dubstep en techno rukken op. O.a. Josh Wink, Loco Dice, Luciano, Carl Craig, Laurent Garnier, Magda, Claude Vonstroke, Joris Voorn, Umek, Trentemøller, Rusko, The Gaslamp Killer, Skream en Benga waren dit weekend in de neon-stad te vinden. En over de Nederlandse inbreng valt ook niet te klagen, met naast de welbekende Feddes, Arminnen, Thijsen en Ferries, zomaar ineens een Dimitri Kneppers.

Zou het dan toch nog goedkomen daar in de VS? De dolfijnen voor de kust van Miami hoorden ‘A Higher State Of Consciousness’ en zagen dat het goed was… Voor uitgebreide reports van iemand die daadwerkelijk over de hagelwitte stranden van Miami slentert kun je ook dit jaar weer terecht bij Joost van Bellen. Wij zochten en vonden vast een paar leuke filmpjes:

Miami gaat hard op techno? Zien is geloven met Loco Dice.

 

Luciano b2b met de altijd *kuch* uitbundige Carl Craig.

 

De volumeknop van dubstep producer Rusko gaat blijkbaar tot 11.

 

Trentemøller live.

 

Stukje varen met Sander Kleinenberg.

 

Ook Amerikanen kunnen prima ‘lager’ roepen.

 

Tot slot een gezellig rondje bikini’s. :-)

 

Website Ultra Music Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws