De week van de Dance Valley-line-up

Partyscene Redactie | 8 maart 2011
headlines

Dancefestival met roemrijk verleden in de schijnwerpers  

Organisator UDC is momenteel bezig om mondjesmaat de artiesten bekend te maken die acte de presence geven op het Dance Valley-festival, dat plaatsvindt op zaterdag 6 augustus in recreatieoord Spaarnwoude. Meer dan 200 artiesten treden op in 21 area’s.

Organisator UDC is momenteel bezig om mondjesmaat de artiesten bekend te maken die acte de presence geven tijdens het Dance Valley-festival op zaterdag 6 augustus in recreatieoord Spaarnwoude. Meer dan 200 artiesten treden op in 21 area's.

 

Het concept van het ‘Woodstock van de dance’ is bekend: in vele tenten draven tientallen dj’s op om in anderhalf uur te laten horen wat ze in huis hebben. Voordeel: op Dance Valley kun je - als je een goede conditie hebt - in 1 dag genieten van bijna al je dj-helden. Nadeel: geen enkele artiest heeft de mogelijkheid om een fatsoenlijke set neer te zetten, aangezien de hete adem van een dj-collega al in zijn nek voelbaar is na het mixen van de vierde plaat.

  

Toch valt er niet te tornen aan het eeuwenoude Dance Valley-concept (since 1995!?), aangezien elk jaar hele volkstammen afreizen naar recreatieoord Spaarnwoude, onder de rook van Haarlem – een muziekfestival met een roemrijk verleden ...

Geschiedenis Dance Valley t/m editie 2009 (bron: Wikipedia)

Dance Valley flyer 2011 edition    * In 1995 werd Dance Valley voor het eerst gehouden op het recreatiegebied Spaarnwoude. De eerste editie trok al direct 8.000 bezoekers. De grootste attractie was DJ Carl Cox, die sindsdien op vrijwel iedere editie van Dance Valley heeft opgetreden.

    * In 1996 waren de bezoekers beter voorbereid en bezochten het festival met beter schoeisel, zonnebrandcrème en regenjassen. Naast Nederlandse en Engelse artiesten kwamen er ook artiesten met een Duitse, Zweedse en Belgische nationaliteit plaatjes draaien.

    * In 1997 was het festival twee keer zo groot als voorgaande jaren. Met internetruimtes en flightsimulators konden de bezoekers even op adem komen.

    * De editie van 1998 begon klein en knus. Het was de eerste editie dat vele bezoekers zich uitdoste met allerlei outfits maar door het warme weer hielden ze dit niet lang vol.

    * In 1999 stond de teller inmiddels op 40.000 bezoekers. Het typische Hollandse weer, wat tegen de voorspellingen inging, zorgde voor bomvolle tenten en schuilende bezoekers. Desondanks bleven velen buiten in de regen dansen en ontpopte het festival zich als “Woodstock of Dance”.

    * De eerste editie van het nieuwe millennium trok in 2000 meer dan 60.000 bezoekers. Het festival begon al in de file – van maar liefst 17 kilometer – en telde 14 areas en 120 DJ’s.

    * In 2001 bereikte het festival haar hoogtepunt met 90.000 bezoekers. Het einde verliep echter niet als verwacht. Dance Valley was niet goed voorbereid op dit aantal, waardoor vele bezoekers soms uren moesten wachten op een plaats in de pendelbussen. Doordat de regen uitbrak liep de logistiek verder uit hand en raakten enkele bezoekers onderkoeld.

    * In 2002 had Dance Valley haar regels aangescherpt om een herhaling van de voorgaande editie te voorkomen. De 40.000 kaarten – het ingestelde limiet – waren binnen een half uur uitverkocht. De dag begon als een modderpoel maar klaarde in de middag snel op.

    * De editie van 2003 ging in de boeken als één van de heetste edities ooit. Main act Junkie XL, die dat jaar een wereldhit scoorde met zijn remix van “A Little Less Conversation” trad op voor ruim 40.000 bezoekers.

    * Met “A Decade of Dance” vierde Dance Valley in 2004 haar tiende verjaardag. Deze speciale editie werd gevierd met een huwelijksaanzoek op de mainstage.

    * In 2005 breidde Dance Valley het festival uit naar een tweedaags evenement. Met een aparte kampeerlocatie konden bezoekers met een weekendticket 2 dagen Dance Valley bezoeken. De eerste overnachting op Dance Valley was een feit.

    * Ook in 2006 vond er een tweedaagse editie plaats. Met een non-stop dance gedeelte aan de campingzijde kon men 24 uur per dag dansen.

    * In 2007 werd het festival teruggebracht naar een eendaags festival. Voor het eerst werd er een thema aan het festival gekoppeld: Cirque de la dance.

    * Met inmiddels 15 podia en meer dan 150 DJ’s in 2008 groeide Dance Valley weer naar haar oorspronkelijke formaat. Met enkele regendruppels bleef de editie droog.

    * In 2009 vierde Dance Valley haar 15-jarig bestaan. Met ruim 20 podia en bijna 200 DJ’s was dit één van de grootste edities ooit, waar meer dan 55.000 bezoekers bijeen kwamen.

Volg op de website van Dance Valley de ontwikkelingen omtrent de line-up. Inmiddels bekend zijn o.a. Josh Wink, Steve Bug, Umek, Layo & Bushwacka, Hernan Cattaneo, James Zabiela, Nick Warren, Danny Howells, Radio Slave en Funk d'Void.

Aan de muziek zal het in ieder geval niet liggen. Goed, het kost wat, zo'n festival (69 eurootjes), maar daar worden wel een hele hoop dj's voor overgevlogen.

 

Dance Valley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws