Grens geluidsniveau Belgische clubs naar 100dB

Partyscene Redactie | 17 februari 2011
headlines

Belgische uitgaanswereld in opstand

Ondanks dat België al 249 dagen zonder regering zit, worden er wel nieuwe leefregels voorgesteld. Neem de Vlaamse minister van Leefmilieu en Cultuur Joke Schauvliege van de Christen-Democraten. Zij wil de grens voor maximale geluidsniveaus in clubs, op festivals, in cafés  en tijdens concerten verlagen naar 100 decibel.

 

GeluidsmeterGelukkig voor onze zuiderburen zijn er ook tegenstanders onder de volksvertegenwoordigers van België. Eén daarvan is Ivan Sabbe van Lijst Dedecker. Hij stelt: “In de Brusselse Ancienne Belgique werd een norm van 100 decibel getest. Veel bezoekers en artiesten waren ontevreden, en het geluidsniveau van 100 decibel blijkt dus veel te laag om muziek ten volle te beleven.”

Sabbe vervolgt: “Als Vlaanderen het voorstel rond 100 decibel doordrukt, dan krijgen we een oneerlijke concurrentie tegenover de festivals in buurlanden als Frankrijk (107 decibel) en Nederland (105 decibel). De festivals hebben het al moeilijk. We staan momenteel aan de top van de wereld op het gebied van muziekfestivals, en het zou dan ook zonde zijn mochten omwille van de nieuwe geluidsnormen festivals sneuvelen of de grens oversteken.”

Heb jij het ook zo te doen met de Belgische clubbers en/of ben jij regelmatig in één van de mooie clubs of festivals van België te vinden; onderteken dan de online-petitie tegen de 100dB-norm via DEZE LINK.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws