LCD Soundsystem neemt afscheid in New York

Partyscene Redactie | 7 februari 2011
headlines

‘De beste begrafenis ooit’

Het befaamde Madison Square Garden zal het toneel worden van een extra lang afscheidsconcert van LCD Soundsystem op 2 april.

 

Op 2 april is het over en uit met LCD Soundsystem.LCD kondigde hun afscheid afgelopen weekend aan via de eigen site. James Murphy liet bij het verschijnen van het laatste album 'This is Happening' al weten, dat dit waarschijnlijk het laatste echte wapenfeit van LCD zou worden, al sloot hij niet uit dat de bandleden in de toekomst nog weer samen gaan werken.

Officieel houdt de band het echter voor gezien en daar hoort natuurlijk een afscheidsconcert bij. Niet alleen hun complete oeuvre, maar ook tracks ‘die ze nooit eerder hebben gespeeld’ staan op de playlist. “Als het dan toch een begrafenis is, laten we er dan maar de beste begrafenis ooit van maken”, aldus de boodschap op de site.

Het concert duurt drie uur en er zullen diverse special guests op het podium verschijnen. De meeste details zijn nog niet bekend, al is inmiddels wel duidelijk dat de postpunkers Liquid Liquid de show zullen openen. Dat wordt uiteraard een vette ‘the best of’-release en dvd, maar wij blijven toch stiekem hopen dat dit niet het laatste is dat we ooit van LCD Soundsystem zullen horen….

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws