Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 februari 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

We mogen weer knallen (Jeff Mills @ Melkweg), diep gaan (Larry Heard @ Paradiso), zweven (Ripperton @ Rotterdam’s Westelijk Handelsterrein), jazz-dansen ofzoiets (Basement Jaxx vs. Metropole Orkest @ Frits Philips), nog harder knallen (Secret Cinema & friends @ Cafe d’Anvers) en dubsteppen op een hiphopbeat (Hudson Mohawke @ Doornroosje). Het aanbod is niet overweldigend, maar zeker wel voldoende gevarieerd. Have fun!

 

 

Wat: Dekmantel Special.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 februari.

Line-up: Casper Tielrooij, Darshan Jesrani, Hunee, Larry Heard, Metro Area, Morgan Geist, Thomas Martojo, Tom Trago, Live: Lone

Entree: Dagkaart: 17,50.

Bijzonderheden: 2010 Was een vruchtbaar jaar voor de Amsterdamse organisatie Dekmantel. Het nieuwe festival Het Kabinet kende een succesvolle eerste editie, de verschillende clubavonden werden onvermoeibaar doorgezet en een serie overtuigende releases op het platenlabel zagen een uitstekende ontvangst in haast alle windstreken van de wereld. Op vrijdag 4 februari vindt de eerste clubavond van 2011 plaats in Paradiso en er is een indrukwekkend programma samengesteld vol kwaliteitshouse en disco voor fijnproevers. Zo staan pioniers zoals Larry Heard en Metro Area zij aan zij met spannende nieuwkomers Lone en Hunee. Casper Tielrooij, Tom Trago en Thomas Martojo verzorgen de Nederlandse muzikale inbreng.

 

De poptempel

Wat: Diepgang.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 4 februari.

Line-up:Jeff Moore, Hertz & Vibes, Alan Fitzpatrick, Cari Lekebusch.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na de uitverkochte driejarige verjaardag op 18 december keert Diepgang op vrijdag 4 februari terug in de Rotterdamse Catwalk. Ditmaal zijn wederom een aantal internationale artiesten uitgenodigd die al een tijdje op het verlanglijstje van de heren Hertz & Vibes staan, namelijk: Cari Lekebusch en Alan Fitzpatrick. Daarnaast is Jeff Moore eindelijk weer terug achter de decks op Diepgang.

 

 

Wat: Electric Deluxe @ Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 februari.

Line-up: Jeff Mills, Jeff Rushin, Joey Daniel, Sandwell District, Speedy J, Live: Echologist

Entree: 22 euro.

Bijzonderheden: Verjaardagen vier je in stijl. Zeker als het om een lustrum gaat. Niemand minder dan de Amerikaanse techno-don Jeff Mills komt op 4 februari de kaarsjes op de taart zetten tijdens de tiende aflevering van Electric Deluxe Presents in de Amsterdamse Melkweg. De rest van de line-up is al net zo veelbelovend. Zo zijn Sandwell District, Echologist en Speedy J van de partij en maken de Nederlandse talenten Jeff Rushin en Joey Daniel het affiche compleet.

Westelijk Handelsterrein

Wat: Warehouse IFFR Special.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 5 februari.

Line-up: Ripperton, Petter, Kornel Kovacs, Steven Pieters, Lilith, Tenpa & Jorge Spencer.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Eén van de leukste locaties in Rotterdam, het Westelijk Handelsterrein, is zaterdag het toneel voor een nieuwe aflevering van Pakhuis, of Warehouse voor de Engelstaligen onder ons. Met een fijn technoaffiche, al zeggen we het zelf. Met internationale gasten uit Zweden en Zwitserland, begeleid door Rotterdamse dj’s en de sensuele Lilith, bekend van het Naald en Draad-duo. Al overtuigd? Wij wel.

 

 

Wat: Subculture.

Locatie: Club Monza, Utrecht.

Datum: zaterdag 5 februari.

Line-up:

Grote Zaal: André Galluzzi, Pinxt

Boven: Bas Struik, Dimzen, Erik Heijting, Lone Striker, Paul Boex

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Subculture geeft niet veel feesten, maar als ze het doen, doen ze het goed! Op zaterdag 5 februari keert Subculture, na een lange periode van afwezigheid, terug naar waar het voor de organisatie allemaal begonnen is: Club Monza. Op 16 oktober 2004 knalde Club Monza uit haar voegen toen Subculture daar zijn eerste grote feest organiseerden. Dit deden ze in 2005 nog twee maal dunnetjes over om vervolgens afscheid te nemen. Om met jullie te vieren dat Subculture na zes jaar weer terug is in Club Monza hebben ze een heerlijke line-up voor jullie neergezet. Zoals al eerder genoemd komt onze grote vriend André Galluzzi weer naar Utrecht en wel 'All Night Long' voor een monster set zoals alleen André ze doet!

Wat: Metropole Orkest vs Basement Jaxx.

Locatie: Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven.

Datum: zaterdag 5 februari.

Line-up: Basement Jaxx.

Entree: 37,50.

Bijzonderheden: Het Metropole Orkest is een unieke samenwerking aangegaan met het succesvolle Britse dance-duo Basement Jaxx. Vrijdag 4 februari vindt de première plaats in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Het Metropole Orkest, begin december nog genomineerd voor maar liefst 3 Grammy’s, zoekt regelmatig toonaangevende partners in jazz, pop en wereldmuziek. In 2011 worden nu onder leiding van Metropole's vaste gastdirigent Jules Buckley sessies gestart met het Britse dance-duo Felix Buxton en Simon Ratcliffe a.k.a. Basement Jaxx.

Cafe d'Anvers

Wat: GEM Sessions.

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 4 februari.

Line-up: Egbert, Joachim, Peter Horrevorts, Pierre, Secret Cinema.

Entree: 10.

Bijzonderheden: Gem bereidt zich voor op een winter/spring tour door Nederland en België van 4 februari tot 10 juni, verspreid over dertien locaties. Ze noteren daarbij vijf nieuwe namen op de lijst met clubs waar Gem gerepresent heeft, namelijk: de Effenaar in Eindhoven, 013 Tilburg, Huize Maas te Groningen, de Silo in Leuven en Café d'Anvers in Antwerpen waar ze op 4 februari van start gaan!

Zoals gezegd bijten ze op 4 februari het spits af in Café d'Anvers. Gem is trots dat ze mag neerstrijken in deze Antwerpse club, die al twintig jaar een instituut is binnen de Europese dance scene. Op deze eerste editie van de tour zijn het Secret Cinema, Egbert, Peter Horrevorts, Pierre en Joachim die voor de tunes zorgen. De avond duurt van 23:00 tot laat.

Wat: Subcultuur.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 5 februari.

Line-up: Grote zaal: Hudson Mohawke - live, Girl Unit, Give it Dub crew feat. DBS & B4, Onionboy.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Hudson Mohawke liet in 2009 een verpletterende indruk achter met het debuutalbum Butter op het onvolprezen Warp label. Zijn glitchy hiphop/dubstep beats overgoot hij met een onmiskenbaar jaren 70/80 soul/funk/disco sausje, waarbij hij zijn voorliefde voor Phil Spector niet onder stoelen of banken stak. En dat leverde één van de spannendste albums van 2009 op. Vorig jaar begon zijn zegetocht langs clubs en festivals, want Hudson is vooral een artiest die je live op de bühne moet aanschouwen.

De tweede sensatie die we in petto hebben is een piepjonge producer uit London van een al even piepjong label, genaamd Night Slugs. Toch werd dat label door vele kritische muzieksites uitgeroepen tot een van de meest spectaculaire labels van 2010. En van dat label is Girl Unit, want daar hebben we het natuurlijk over, de meest in het oogspringende act. Met hebben ze een onvervalst anthem in handen, een schitterende UK bass Music crossoverplaat met loodzware 808, basslines in een hiphop/R&B jasje.

Wat: 360.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 5 februari.

Line-up: 360 Soundsystem, Nuno dos Santos, Patrice Baumel, Live: Shackleton.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: 360 Maakte een vliegende start in het nieuwe jaar: van een bomvolle, supergezellige eerste editie met 360 & Friends op 8 januari tot een memorabel optreden van de heren Patrice Baumel en Nuno dos Santos aka 360 in de Panoramabar op de eerste TrouwAmsterdam labelnight een week later. De toon is gezet, en nu is het tijd om in februari het volgende level te pakken. Met een gastoptreden van Shackleton op zaterdag 5 februari ligt de lat in ieder geval weer een stukje hoger.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws