Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 28 januari 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

In maanden is het partyaanbod niet zo overweldigend geweest als in de komende drie dagen. DJ’s en acts vanuit alle landstreken worden overgevlogen om ons muzikaal te plezieren. Waar je ook een feestje viert; have fun!

 

Wat: Strange Fruit.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: vrijdag 28 januari.

Line-up: Theo Parrish, Thelonious en Lucky Dubz.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Gedurende het Internationaal filmfestival van Rotterdam heeft Strange Fruit voor de 2e maal Theo Parrish te gast. Vorig jaar wist hij tijdens het 5 jarig bestaan de basement van WATT in extase te brengen met zijn energieke dj set. Ditmaal maakt hij op 28 januari zijn opwachting op het Westelijk Handelsterrein.

Niemand kan een dansvloer zo in extase kan brengen als Theo Parrish met zijn unieke mix van disco, soulfull house, techno, soul en boogie. Van James Brown via Chaka Khan naar Omar S en Peven Everett dat is wat je kan verwachten van deze man, die de liefhebbers trakteert op een vier uur durende dj-set.

Natuurlijk zullen Strange Fruit residents Djs Thelonious en Lucky Dubz er voor zorgen dat de temperatuur snel oploopt in het Westelijk Handelsterrein.

 

 

Wat: Blackout.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 28 januari

Line-up: Dillinja, Kasra, Black Sun Empire, Sinister Souls, MC Dart.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum 'n bass- en dubstep-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Vanavond mogen we het woord 'legendarisch' weer eens uit de kast halen, want hoofdgast is de legendarische Engelse drum 'n bass-pionier Dillinja! Ooit begonnen op zijn slaapkamer is deze Londenaar inmiddels verantwoordelijk voor tientallen maagstompende baslijnen. Hij neemt stadgenoot Kasra Karotte mee: producer, dj en eigenaar van het gerespecteerde Critical-label. Ook Hollands hardste dubsteppers Sinister Souls komen langs, en natuurlijk de mannen van BSE zelf. Host is MC Dart, altijd in de roos!

Wat: Karotte's dinnerweekend.

Locatie: Catwalk, Rotterdam / Doornroosje, Nijmegen / Poema Utrecht

Datum: vrijdag 28 januari, zaterdag 29 januari, zondag 30 januari.

Line-up: Karotte + div, supporting dj’s.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Komend weekend is het aan oosterbuurman Karotte om Nederland in verschillende steden op zijn kop te zetten. Met het voorgerecht in de ondergrondse Catwalk, het hoofdgerecht in het legendarische Doornroosje en het toetje in de intieme Poema staat deze succesformule garant voor een bijzonder muzikaal weekend. Karotte neemt een magazijn aan platen mee, dus verwacht de nieuwste dansplaten, duistere Duitse house en typische Karotte deuntjes.

Wat: Go!

Locatie: Seven, Den Haag.

Datum: vrijdag 28 januari.

Line-up:

Area 1: Julien Chaptal, Pascal F.E.O.S., Sander Baan

Area 2: EL-P, Sander Baan.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Elke vrijdag is er een GO avond in club Seven met een uitdagende line up voor de echte dansliefhebber. Zowel nationale als internationale artiesten zullen acte de présence geven. Deze week Pascal F.E.O.S., Julien Chaptal (Live), Sander Baan & EL-P.

Pascal F.E.O.S. ziet zijn dj werk als een missie en niet als een platform om zichzelf te begrijpen. Zijn volledige aandacht is op de dans vloer gericht en een zorgvuldige selectie van de volgende track, is bedoeld voor de dansers alleen. Meer dan 15 jaar speelt Pascal F.E.O.S. zijn unieke stijl van muziek in de heetste clubs van Tokia tot Ibiza. "Club-dedicated zonder einde," Pascal noemt het en niemand beter weet wat dat betekent, dan hij. Gelukkig heeft dit perspectief ook bijgedragen aan zijn werk als producent in de studio. De dans vloer vertelt hem alles wat hij moet weten. Waar sommigen de snelste weg naar succes proberen te vinden, blijft Pascal consequent gefocust op het onderhouden van zijn unieke stijl.

Bad CompanyWat: Spektrum XL.

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: vrijdag 28 januari.

Line-up: Bad Company, Camo&Krooked, High Rankin, Sektor, Subsequent, MC: Multiplex, VJ: Class/A

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Spektrum begint 2011 weer ijzersterk. Op 28 januari zullen Camo&Krooked, Maldini (Bad Company / Blockhe4d) en High Rankin Patronaat laten trillen zoals dat alleen op dit Haarlemse drum n bass / dubstep feest gebeurt. Maar dat is niet alles. Naast het feit dat er een nieuwe resident is, Subsequent, en dat er een splinternieuwe website is, gaat Spektrum XL 3D! Voor de flyer is al een 3D bril nodig, en in de zaal zullen de visuals letterlijk op je af komen.

Wat: Traffic @ klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 28 januari.

Line-up:

The MAX - H-Prod night: Anton Pieëte, Cari Lekebusch, Luke Slater, Live: Tony Rohr

Oude Zaal: Lauhaus, Secret Cinema, Tom Ruijg, Live: William Kouam Djoko.

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: H-Productions is een vervolg op het legendarische Stockholmse label Hybrid, dat in de jaren negentig een belangrijke katalysator was voor de opkomende Zweedse technoscene. De H staat nog altijd voor hybride en dat houdt tegenwoordig in: collaboraties tussen toonaangevende 'klassieke' technonamen. Hieraan gekoppeld vindt een aantal avonden plaats, waarvan die in de Melkweg de allereerste is. Een hechte groep artiesten maakt deel uit van de H-Productions 'familie'. Maar lefst drie van hen staan vanavond paraat voor het Nederlandse publiek: Luke Slater, Tony Rohr en labelbaas Cari Lekebusch.

Wat: Swipe.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 29 januari.

Line-up: Hudson Mohawke, Scratcha DVA, Ruwedata.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Swipe is een nieuwe elektronische dansavond geïnspireerd door de scene rondom de Amerikaanse producer Flying Lotus. Dat betekent: veel dubstep, glitch-hop, 8-bits-psychedelica, autonomic en hiphop! Na een jarenlang undergroundbestaan bracht de Schotse dj/producer Hudson Mohawke vorig jaar zijn debuutalbum Butter uit bij het gerenommeerde Warp-label, vol met glitch-hop, en zoals de titel al doet vermoeden: vet!

Scratcha DVA (UK) stuitert tussen grime en funky house en doet dat nasty, nasty nasty... DJ Ruwedata (NL) brengt ruwe dubstep, elektronica en abstract hiphop!

Herr Zimmerman

Wat: Herr Zimmerman invites Motor.

Locatie: Factory 010, Rotterdam.

Datum: zaterdag 29 januari.

Line-up: Tanzman, Fraulein Z, Motor.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Internationale muzikale gastartiest tijdens een nieuwe aflevering van Herr Zimmerman is het Franse Motor DJ’s. Motor doet zijn naam eer aan en zorgt deze avond voor een totale workout. Fraulein Z sluit de avond af, zoals je van haar gewend bent en zal er nog een extra turbo overheen gooien, afgesloten met een korte cooling down. Ja, je leest het goed, sporten doe je bij Herr Zimmerman verantwoord. Je gaat zonder spierpijn, maar heerlijk lichamelijk afgemat en geestelijk zeer voldaan naar huis.

Tijdens deze eerste sportieve Herr zimmerman invites nacht zal ook niemand minder dan Jane Fonda aanwezig zijn, die je motiveert bij al je lichamelijke inspanningen. Zij zal bijgestaan worden door de visuals van MediaStars, die je ook weer tot extra bewegingen aanzetten. ‘Body & Health’ organisatie Fitplein zorgt er deze nacht voor, dat je tijdens je work out een eiwit shake kan nemen, of als je extra calorieën wilt verbranden een fatburner. Ook kan je met al je vragen over gezonde voedingssupplementen bij Fitplein terecht.

 

Wat: Soenda Indoor.

Locatie: Central Studios, Utrecht.

Datum: zaterdag 29 januari.

Line-up:

Studio 1: bVoice, Secret Cinema, Live: Alexander Kowalski, Live: Alex Under, Technasia

Studio 2: Dimzen, Erik Heijting, Tobi Neumann, Live: Nôze, Gabriel Ananda, Anton Pieëte, Live: Olene Kadar

Entree: 29,50 euro.

Bijzonderheden: Met nog een paar dagen te gaan tot Soenda Indoor beginnen de zenuwen van de organisatie nu echt los te komen. Aan de line-up zal het in ieder geval niet liggen met artiesten als Alex Under, Technasia, Alexander Kowalski, Gabriel Ananda en nog veel meer. Het belooft een mooie nacht te worden in de Central Studio’s in Utrecht.

Wat: Kompakt & Imprint.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 29 januari.

Line-up:

Trouw - Kompakt: Michael Mayer, Roger Gerressen,

De Verdieping - Imprint: Sandrien, Viktor Palmer, Live: Frank Haag.

Entree: 17.

Bijzonderheden: Michael Mayer behoeft natuurlijk geen verdere introductie, maar vooruit. Menig feestganger en muziekliefhebber heeft de producer, dj en labelbaas van het Keulse Kompakt hoog, heel hoog in het spreekwoordelijke vaandel staan. En niet zonder redenen. Zijn 'Immer' mix cd's zijn tijdloos te noemen, net als zijn soloalbum en Fabric compilatie trouwens, zijn dj-sets in binnen- en buitenland spreken voor zich en oja, dan is er ook nog Supermayer en Kompakt. Ook alleen maar een label, platenzaak, distributeur, studio en boekingskantoor tegelijk. Mayer is al vaker te gast geweest (ook vroeger al in 11) maar deze zaterdag wil je hem een nacht lang in Trouw wederom niet missen.

Wat: Bla Bla celebrates four year anniversary

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 29 januari.

Line-up: Daniel Sanchez, Gregor Tresher, Bas Amro, Mulder, Olene Kadar live, El Mundo en Satori.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is alweer vier jaar geleden dat Bla Bla voor het eerst zijn intrek in Studio 80 nam. Reden voor feest dus! Bla Bla is inmiddels uitgegroeid tot een van de fijnste clubavonden in Amsterdam en in combinatie met het label is er een vaste Bla Bla family ontstaan met heel wat Nederlandse artiesten van de bovenste plank. Bla Bla toert door het hele land maar ook in het buitenland en in dit nieuwe jaar staan er weer heel wat Bla Bla avonden op het programma. Voor deze speciale avond hebben ze een line-up samengesteld met buitenlandse crème de la crème in combinatie met Hollands glorie, de eigen Bla Bla. allstars.

Jeff Mills Wat: Awakenings.

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven.

Datum: zaterdag 29 januari.

Line-up:

Area 1: El Mundo & Satori, Alex Bau, Jeff Mills, Green Velvet, Speedy J, Live: Gary Beck

2Area 2, hosted by Innervisions: Melon, Marcus Worgull, Âme, Dixon, Live: Henrik Schwarz

Area 3: Rick Angel, Remy, Dave Clarke, Gayle San, Sven Wittekind, Live: Arkus P., Robert Natus, Fernanda Martins, Lukas Brazilië.

Entree: 35 euro.

Bijzonderheden: De Awakenigs-crew is begonnen met de opbouw van het recent opgeknapte monumentale Klokgebouw. In de drie zalen die deze oude Philips Fabriek rijk is, zal het weer spectaculair losgaan met een gigantische line-up en dito show. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws