Let’s get ready to ruuumble: C2 maakt bootleg van bootleg

Partyscene Redactie | 25 januari 2011
headlines

Karel is het zat

Eind vorig jaar schoot het label Planet E op Twitter en Facebook publiekelijk in een kramp, toen op Beatport alweer een producer hoge ogen gooide met een track die wel erg veel weg had van een oude Craig-klassieker. Klagen leek niet te helpen, dus verzint Carl Craig nu een alternatieve oplossing.

Carl Craig heeft het gehad met bootleggers...Terwijl de zeer succesvolle, maar ongeautori-seerde Christian Smith remix van Carl Craigs ‘At Les’ ze duidelijk nog een beetje dwars zat, werden de mensen bij Planet E eind vorig jaar opnieuw geconfronteerd met een –volgens hen- rip off die via Beatport verkrijgbaar was; nu van de track ‘Throw’.

Het wanhopig ‘Why?’ roepen via de sociale media zette weinig zoden aan de dijk. Planet E kreeg zelfs een venijnig speldenprikje van Dave Clarke te verwerken, die fijntjes opmerkte dat het origineel van ‘Throw’ zelf ook van de samples aan elkaar hing.

Tijd dus om het probleem wat creatiever aan te pakken en we vinden de oplossing behoorlijk briljant: Carl Craig gaat kazige bootlegs maken van de bootlegs van zijn eigen tracks. En hij nodigt iedereen uit om daar ook weer bootlegs van te maken. Om te beginnen is hier de ‘C2 re-appropriated re-edit of the appropriated version by "Unknown Artist" Track 3 that is The Climax’.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws