Nieuw compilatiealbum Âme gratis te downloaden

Partyscene Redactie | 20 januari 2011
headlines

Dikke, stroperige dance met een knipoog naar Steve Reich

Eind januari komt via Innervisions de Âme-compilatie ‘Primary Structures’ uit. Maar Beyer en Wiedemann stellen alle tracks de komende weken ook al beschikbaar in een Factmix, die gratis te downloaden is.

 

Nieuwe compilatie Âme te downloaden als Factmix.Net als op de compilatie ‘The Grandfather Paradox’ uit 2009, die Âme samen met Innervisions-homies Henrik Schwarz en Dixon produceerde, wordt op ‘Primary Structures’ weer volop rondgeneusd in verschillende genres.

Maar waar ‘The Grandfather Paradox’ vooral een ontdekkingstocht naar de achtergronden van minimalistische muziek was, ligt de focus van dit nieuwe compilatiealbum meer op melodie, vocals en muzikaliteit. In de mix van recente tracks (op het oudje ‘Raga Megh’ uit 1982 na) brengt het Duitse duo wat we het liefst van ze horen: dikke, stroperige, diepe dance met een vette knipoog naar de Amerikaanse componist Steve Reich.

Alle tracks van het album zijn te horen in een nieuwe Factmix, die tot 30 januari gratis te downloaden is. De Factmix komt eind van de maand als mix-cd uit op Innervisions. Het is nog niet bekend of deze release, net als 'The Grandfather Paradox', ook gevolgd zal worden door een vinylrelease met daarop alle losse tracks.

 

Tracklist:
1. Ame intro
2. To Rococo Rot – ‘Forwardness’
3. N.D.F. – ‘Since We Last Met & Dorisburg’ (Sinai Hypnosis (Dub)
4. Von Spar – ‘Daddy Longlegs’
5. Charanjit Singh – ‘Raga Megh’
6. The Knife – ‘The Seeds’
7. Tete – ‘Rotor’
8. Ruede Hagelstein – ‘Emergency’
9. Lucky Dragons – ‘Typical Hippies & B.D.I’ (Industrial Kites)
10. The xx – ‘VCR’ (Four Tet Remix)
11. Ame – ‘Rrose Selavy’
12. Owen Palett – ‘Red Sun No.5’

 

Âme op Facebook

Website Innervision

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws