De missie van jubilaris Sven Väth

Partyscene Redactie | 28 december 2010
headlines

“Vinyl is nog steeds HET medium voor kwaliteit”

Op de valreep van het nieuwe jaar publiceert Sven Väth via zijn eigen Facebook-pagina een gepassioneerde verklaring. Hierin geeft hij zijn visie op het dj-schap anno nu en staat hij stil bij zijn 30-jarig jubileum als dj en producer in de elektronische muziek.

Sven dertig jaar in het vak.De Duitse dj/ producer/ labelbaas haalt in deze verklaring onder meer herinneringen op over het ‘opgroeien’ op de dansvloeren van Frankfurt en Ibiza, blijkt nog altijd een sterke voorkeur voor vinyl te hebben en krijgt nog steeds vlinders in zijn buik bij het creëren van een naadloze mix. Hij lijkt niet al te gelukkig met alle nieuwe technische ontwikkelingen in dj-land die, ondanks nieuwe mogelijkheden, toch vooral ‘de positie van de dj ondermijnen omdat het steeds meer om de technologie draait en steeds minder om de originaliteit en het karakter van de muziek’.

Väth ziet de draaitafels als zijn instrument en vergelijkt de mededeling van Panasonic dit jaar, dat men stopt met de productie van Technics-draaitafels, met het uit productie nemen van de beste merken piano’s: “hoe zou een pianist reageren als hij hoort dat hij alleen nog gebruik kan maken e-piano’s, zelfs als die meer mogelijkheden hebben dan oude fysieke piano’s?” Hij sluit zijn verklaring dan ook af met de belofte dat hij vinyl altijd zal blijven supporten en uitbrengen. Een nostalgische en misschien wat al te zwartgallige kijk op de zaken van onze Ome Sven. Maar ach, als je dertig jaar in het vak zit, dan heb je ook het recht verdiend om af en toe even flink te mopperen.

Vath kondigt overigens nog meer feestelijkheden aan rond zijn 30-jarig jubileum, maar daarover krijgen we in 2011 meer te horen.

Lees de volledige verklaring terug op Sven Vaths Facebook-pagina.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws