Muzikale anti-vries: Soulphiction

Partyscene Redactie | 30 november 2010
headlines

Flow in Frankfurt

Buiten vriest het dat het kraakt, maar binnen bij de speakers is het lekker broeierig. Vooral als de warme house en compacte techno van Soulphiction eruit knettert.

SoulphictionMisschien ligt het aan zijn voorliefde voor de oldskool Chicago sound, dat Michel Baumann -net als veel van zijn favoriete helden uit die stad- met zoveel aliassen werkt? Welke richting hij ook kiest voor zijn sets en producties onder de namen Soulphiction, Jackmate, Supatone, of in het trio ManMade Science; bijna overal vinden we een knipoog naar de originele housesound uit Chicago.

De Duitse dj/ producer heeft zowel dikke dansvloerkneiters als lodderige houseplaten vol grooves op zijn conto staan en bracht zijn werk al uit op Sonar Kollektiv, Perlon, Resopal, Freude Am Tanzen, Dessous en natuurlijk op zijn eigen label Philpot. Ook achter de decks weet hij de flow vaak rechtstreeks de dansvloer op te persen. Op 19 november stond hij op de Electric Friday in de Robert Johnson (Frankfurt). Laat Red Bull Music Academy Radio daar nou net twee uurtjes van op hebben genomen…

Soulphiction @ Robert Johnson, deel 1

 

Soulphiction @ Robert Johnson, deel 2

 

MySpace Soulphiction/ Jackmate/ Michel Baumann

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws