Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 8 oktober 2010
headlines

WEEEEEEEEEEKEEEEND!!!!

Is het alweer 14:00 uur? Hoog tijd voor de vrijmibo om het weekend in te luiden. Wat gaan we doen, komende dagen? In Rotterdam vindt een tof driedaags festivalletje (Birdfest) plaats, in Amsterdam kun je (als je kaarten hebt, want uitverkocht) weer los in de gashouder en op verschillende andere plekken in het land vinden dikke kleinschalige house- en technofeestjes plaats. Proost!  

 

Wat: 10 Years Moon Harbour.

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 8 oktober.

Line-up: Deltano, Dezz Terquez, Martinez, Matthias Tanzmann, Tofke.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Het Moon Harbour-label uit Leipzig, in 2000 opgericht door de Duitse dj/producer Matthias Tanzmann, bestaat 10 jaar. Het label is altijd een platform geweest voor beginnende, getalenteerde producers uit binnen- en buitenland, die zich richten op de warme varianten van de tech- en deephouse. Als die sound jou aanspreekt, zou ik als de wiedeweerga naar Antwerpen scheuren vanavond. Cafe d’Anvers it is!

Miss DjaxWat: Djax It Up

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 8 oktober

Line-up: Frank Kvitta, Mike Drama, Miss Djax, VJ: Digital Movement

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Na twee succesvolle edities met Pet Duo en DJ Rush is deze editie van Djax It Up - het geesteskindje van dj/producer, labeleigenaar en hardtechno prinses Miss Djax - een andere grootheid uit de Knedeep-stal haar gast. Frank Kvitta zal de Effenaar op haar grondvesten doen schudden met zijn harde snelle beukende beats. Uiteraard zal Miss Djax zelf ook plaatsnemen achter de draaitafels evenals Mike Drama. VJ Digital Movement maakt met zijn rauwe visuals het plaatje compleet.

Wat: 25 years lady Aida

Locatie: Poppodium Atak, Enschede.

Datum: vrijdag 8 oktober.

Line-up: D-Vine, Endfest, Lady Aïda, VJ: C-Men.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Na 25 jaar kent Lady Aïda nog altijd geen rust. Haar passie voor vernieuwende dancemuziek en haar tomeloze energie drijven haar nog altijd achter de draaitafels. Om haar jubileum te vieren start ze vanaf vrijdag 24 september 2010 in het Eindhovense TAC met een speciale tour die tot na de zomer van 2011 langs een groot aantal Nederlandse podia en festivals zal gaan. Lady Aïda wordt tijdens haar optreden bijgestaan door de locale helden.

Wat: Awakenings Weekend

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober.

Line-up:  

Vrijdag: Koen Groeneveld, Steve Lawler, Christian Smith (Live), Speedy J, Brian Sanhaji (Live), Chris Liebing

Zaterdag: 360 Soundsystem (Nuno dos Santos & Patrice Baumel), Ricardo Villalobos & Raresh, Alan Fitzpatrick (Live), Adam Beyer

Entree: 40 euro.

Bijzonderheden: Het is razend knap dat Monumental na al die jaren nog steeds kan rekenen op uitverkochte edities van Awakenings. Ligt dat aan een gelikte promocampagne? Aan de unieke locatie? Aan vooruitstrevende line-up’s? Wij weten het niet, maar zien wel dat er gedurende de vrijdag en zaterdag, tijdens de eerste indoor editie van dit seizoen, zorgvuldig wordt opgebouwd van diepe trippy progressive beats (Steve Lawler) naar de welbekende, condensdruppels veroorzakende partytechno van Adam ‘boem boem’ Beyer.

Awakenings

Wat: 4 Years Herr Zimmermann

Locatie: Factory10, Rotterdam.

Datum: zaterdag 9 oktober

Line-up: TanzMan, Electric Rescue, Fraulein Z

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag viert de muzikale kater Herr Zimmerman zijn vierde jaar op aarde, met een waanzinnige Party, zoals je dat alleen bij Herr Zimmerman meemaakt.

Verwacht, zoals de Herr Zimmerman kenners het noemen, weer een innovatief gekkenhuis tijdens dit speciale 4 jaars feest van de buitenaardse kater.

Tijdens deze nacht wordt ook visueel teruggeblikt op 4 jaar Herr Zimmerman.

Naast het typische creatieve Herr Zimmerman artwork, zullen ook de spraakmakende thema’s ‘Das Krankenhaus’ en 'De Tippelzone' (door visueel kunstenaars (Marco Eschler & Quinten) uit de oude vleesfabriek, speciaal voor deze 4 jaars party nog 1 keer terugkomen!

 

Van AhnWat: GEM Sessions.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 9 oktober.

Line-up: Kevin Arnemann, Van Anh, Live: Egbert, Live: Jon Gaiser

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Gem Sessions presenteert het verjaardagsfeest van Egbert en Van Anh. Voor deze speciale gelegenheid zal in de vuigste underground club van Rotterdam, de Catwalk, flink worden uitgepakt met een line-up om je vingers bij af te likken.

De uit Detroit afkomstige Gaiser mag inmiddels wel het meest gerespecteerde lid van de M-nus crew van Richie Hawtin genoemd worden. Laat hem nou toevallig ook een van de favoriete collega's zijn van onze jarige job. Een leuk cadeau dus voor het nieuwste techno fenomeen van Nederland; Egbert.

Gem resident Vananh opent de avond met haar funkende kale house en techno. Ze wist al menigmaal eerder de Catwalk ondersteboven te zetten, haar verjaardag zal geen uitzondering zijn! Ze wordt bijgestaan door Kevin Arneman, volgens de organisatie de beste Nederlandse techno-dj onder de 20.

Wat: Pendulum.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: maandag 11 oktober.

Line-up: South Central, Live: Pendulum.

Entree: 25 euro

Bijzonderheden: De Australische band Pendulum brengt al sinds 2005 de dansvloeren daveren onder de ongemeen harde, maar enorm lekkere drumb 'n bass bassen. Met het album 'Hold You Colour' nestelde ze zich meteen aan de top van het genre. Oldschool drumb 'n bass waar de gitaren af en toe voor ondersteuning zorgden.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws