Birdfest Rotterdam

Partyscene Redactie | 21 september 2010
headlines

Nieuw meerdaags nu-jazz festival in Maasstad

Op 7, 8 en 9 oktober vindt in het voormalige Station Bergweg in Rotterdam de eerste editie van Birdfest plaats. Op het intieme festival wordt het publiek via films, live muziek en een smak dj’s meegenomen op een ontdekkingsreis langs de diepste jazz, soul, folk, the ‘heaviest’ funk, boogie, disco, hiphop, afrobeat en elektronica.

Op donderdag 7 wordt afgetrapt met een BIRD diner, wat in het teken staat van soul. In het aansluitende  programma volgt een eerbetoon aan Bill Withers. De Engelse Singer-songwriter Jono Mccleery (Ninja Tune) speelt naast muziek van zijn aankomende album en aantal evergreens van deze legendarische soul/folk zanger. Afsluitend de documentaire ‘Still Bill’, een intiem portret over het leven en de keuzes van Bill Withers gedurende zijn bewogen carrière. Voor, tijdens en na het dinerprogramma draait de dj Cortez de sixties en seventies soulpareltjes uit zijn omvangrijke muziekcollectie.

Norman Jay

Op vrijdag 8 oktober organiseert de Red Bull Music Academy een lecture van de ‘godfather of groove’ dj Norman Jay. In een interview van twee uur geeft hij achtergrond informatie over zijn omvangrijke dj-carrière en draait hij de platen die aan basis staan van zijn liefde voor muziek. Daarna vertonen wij de filmdocumentaire Good Times, de film verteld het verhaal van het gelijknamige soundsystem dat Norman Jay oprichtte in 1998 met grote broer Joey. Deze eerste festivaldag wordt afgesloten met een dj-set van Norman Jay en kan je tot in de kleine uurtjes genieten van zijn originele Good Times Carnival partyset met het beste op het gebied van rare groove, funk, soul en jazz.

Christian Prommer Zaterdag 9 oktober staat in het teken van een uitgebreid live-programma. De deze wordt geopend met de documentaire Timeless; een muziekserie die componisten eert die van veel invloed zijn geweest op de hedendaagse hiphopscene en samplecultuur. Gevolgd door live optredens van de met een Edison genomineerde Rotterdamse New Earth Group, Kaidi Tatham en Christian Prommer.  Kaidi zal voor het Birdfest zijn jazzquartet meebrengen. De kleine zaal wordt omgetoverd tot een intieme jazzclub en hier draait Andre Dadi, bijgestaan door de beste underground dj’s uit Rotterdam. Het festival wordt afgesloten met een Strange Fruit afterparty, met als speciale gast uit Londen, BBC#1 extra deejay Benji B en natuurlijk residents Thelonious en Lucky Dubz.

Gedurende alle dagen is er van 18.00 tot 00.00 uur een nachtkeuken met heerlijke soulfood. Tevens wordt er  een Stax Record Sleeve collectie getoond van Black Music expert en muziek verzamelaar Marc Janssen 

Tickets: Early Bird Dagkaart: Festival dag 1, vrijdag 8 oktober: 7,00 euro

Dagkaart: festival dag 1 / vrijdag 8 oktober: 7,00 euro

Dagkaart: festivaldag 2 / zaterdag 9 oktober: 9,00 euro

Passe-partouts: 13,00 euro

BIRD Diner#2 - Soul: 35,00 euro (inclusief programma)

Locatie: Bergweg Station, Voorburgstraat, Rotterdam

Birdfest

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws