Love2party weekendoverzicht, week 34

Partyscene Redactie | 27 augustus 2010
headlines

Het is weeeeeeeeekend!

Hoewel je het niet zou zeggen als je naar buiten kijkt, is het nog altijd zomer en staan er dit weekend weer aan aantal dikke festivals in de planning. Of zoek jij je heil toch liever warm en droog binnen, op een donkere dansvloer? Het kan de komende dagen weer allebei.

 

Wat: Blackout

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 27 augustus.

Line-up:  Noisia, Broken Note, Black Sun Empire, Eskalation, MC Dart.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum ’n bass-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Noisia is een Gronings remix- en productiecollectief dat dit jaar met hun debuutalbum Split The Atom kwam. Koude kernfusie van drum ‘n’ bass en breakbeat op de dansvloer! Het motto van Broken Note (UK) is ‘If it ain’t broke, break it!’ en dat is ook te horen aan hun knetterende mix van dubstep, hardtekno, drum ‘n’ bass en hardcore. Uit ons eigen Utrecht komt Eskalation met drum ‘n’ bass, breakbeat en hiphop, kortom: de betere blafpap! Natuurlijk zijn de mannen van Black Sun Empire er ook. Host is Mc Dart!

Good LifeWat: Goodlife Festival

Locatie: De Goffert, Nijmegen.

Datum: zaterdag 28 augustus

Line-up:  

Stage 1: Juan Atkins, Pitto en Darko Esser, Mark Wanders & Camiel, Das A-Team aka Roger Gerressen, Sinan Alakus, Ranz & Tanz

The Trip aka Luuk Kielen en Stout, Alex Jansen & Brent Roozendaal

Stage 2: CasaWolfskuul, Yaron Cohen & Davy Brandts. Live: Steve Mensink & René Kuhlmann, Minoelec & Menno Overvliet, Jayton, BeeVee, DBS, B.Core

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 28 augustus sluit Drift de zomervakantie officieel af met Good Life festival in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. In een intieme setting met een heleboel leuke mensen en minstens zo veel vette muziek beloofd Good Life festival dit jaar weer een eindbazen feest vanjewelste te worden. Als kers op de taart heeft Drift er met een entree van slechts tien euro voor gezorgd dat niemand dit festijn hoeft te missen.

Wat: Planet Rose, Goodlife after party

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 28 augustus

Line-up:

Grote zaal: Juan Atkins + Dimitri + Gohan

Kleine zaal: The Trip + Raoul Santos - live + Jan Liefhebber & Briq + EML

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Na de derde editie van het Good Life festival in het Goffert Theater, willen we natuurlijk nog lang niet naar huis. Planet Rose organiseert daarom een spectaculaire afterparty met 2 levende techno- en houselegendes. Juan Atkins, de enige echte godfather van de techno en een derde van de Belleville Three, geeft na zijn discoset op het festival, techno- en houseles in het donkerste klaslokaal van de stad. Stop Kraftwerk en George Clinton in een lift en wat er uitrolt zal klinken als Cybotron en Model 500, de aliassen waarmee Atkins vanaf 1983 monden mee deed open vallen. House zou in Nederland anders geklonken hebben zonder de tweede legende van de avond. Dimitri stond vanaf begin jaren '80 tot 3 jaar terug elk weekend achter de draaitafels en geldt officieus als de beste DJ die dit land ooit heeft gehad. Hij draait compleet op gevoel en datzelfde gevoel vertelde hem onlangs dat het tijd was om terug te keren. En daar zijn we uiteraard heel erg blij mee!

Voltt Loves Summer


Wat: Voltt Loves Summer Festival

Locatie: NSDM Werf, Amsterdam.

Datum: zaterdag 28 augustus

Line-up:  Adam Beyer, Anton Pieëte, Bart Skils, Len Faki, Magda, Martin Buttrich, Matthias Tanzmann, Ricardo Villalobos, The Revenge, Live: Conforce, Live: Deepchord presents Echospace, Live: Guillaume & the Coutu Dumonts, Live: Isolee, Live: Kollektiv Turmstrasse.

Entree: 32,50 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 28 Augustus vindt voor de vijfde maal het VOLT loves summer festival plaats op de NDSM-Werf te Amsterdam. Op de monumentale en karaktersistieke IJ-helling van de voormallige scheerswerf aan het IJ kun je de hele dag genieten van een keur aan nationale en internationale artiesten. Op de tweede podia aan het water met als achtergrond de skyline van Amsterdam word alles uit de kast gehaald om er een memorabel en vooral gezellig muzikaal spektakel van te maken.

Mysteryland
Wat: Mysteryland.

Locatie: Voormalig Floriadeterrein, Hoofddorp.

Datum: zaterdag 28 augustus

Line-up:  O.a.  Derrick May, Dimitri, Kerri Chandler, Davide Squillace, Ben Westbeech, Cari Lekebusch, Chris Liebing, Live: Gary Beck, Joey , Live: Planetary Assault Systems, Redshape, Speedy J, Live: Terence Fixmerm, Luciano, Tiefschwarz, Isis e.v.a.

Entree: 65 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag vindt misschien wel Nederlands meest veelzijdige dance festival plaats: Mystery Land;  met een programmering waar je 'u' tegen zegt. Dit in combinatie met rondvliegende kledingstukken, fotoshoots met sterren, een lesje crowdsurfen en de kans om mee te spelen in de nieuwe 'Men with Talent' Heineken reclame.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws