‘This Is Happening’ toch niet laatste LCD-album

Partyscene Redactie | 27 augustus 2010
headlines

Murphy verandert (weer) van gedachten

Nadat hij dit jaar in tientallen interviews bij hoog en laag beweerde dat het recente album van LCD Soundsystem echt het laatste wapenfeit van de Amerikaanse band zou worden, krabbelt James Murphy nu toch weer terug.

Slimme verkooptruc of serieuze twijfel?Het is de tweede keer dat Murphy het einde van LCD Soundsystem aankondigt en een paar maanden later terugkomt op zijn eigen woorden. Is hier sprake van een slimme, maar inmiddels redelijk irritante verkooptruc?

In een interview met muzieksite The Quietus gooit de frontman het zelf op de enorme weerslag die het touren op alle leden van de band heeft, omdat ze allemaal in verschillende delen van de USA wonen: “We zullen nog steeds met LCD muziek maken, maar het moet eerst weer een onderdeel van ons leven worden en niet ons hele leven beheersen”.

Murphy geeft in het interview aan dat LCD zeker nog 12-inches zal maken en ook op de vraag of er een nieuw album aan zou kunnen komen, is het antwoord positief: “Het kan best zo zijn dat we nog een album maken, maar ik stap wel van de ‘professionele album-maak-trein’ af. Ik sluit niets uit, behalve een nieuwe professionele tour.”

Jaha, wij geloven die Murphy dus echt niet meer op zijn woord en zien hem en de rest van de band wel weer rocken op Lowlands 2012, zoals hij dat vorig weekend ook deed!

 

Website LCD Soundsystem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws