Gilles Peterson in Cubaanse sferen

Partyscene Redactie | 30 juni 2010
headlines

Sete telt af voor Worldwide Festival

Sete telt af voor Worldwide Festival

Dat wij al een tijdje niets over Gilles Peterson hebben geschreven, wil natuurlijk niet zeggen dat de Britse eclectische muziekmeester uit zijn neus loopt te bulken. Integendeel! In het weekend van 8 t/m 11 juli organiseert hij met z’n crew in het Franse Sete Worldwide Festival, waar Gilles een speciale Cubaanse set laat horen ivm zijn nieuwe project Havana Cultura Remixed.

Samen met de Cubaanse jazz pianist Roberto Fonseca, twee zangeressen en band laat Gilles de nieuwste dansvloerkrakers uit Havana horen. Soms puur en ongepolijst, maar ook dance-remixes van Cubaanse artiesten door o.a. Louie Vega, Mocky, Seiji, MJ Cole en Carl Cox.

De interesse in de Cubaanse sound van Gilles Peterson is gewekt, nadat de Britse radio-dj twee jaar geleden een bezoekje bracht aan het land van de Buena Vista Social Club, op zoek naar nieuwe muziek. Die vond hij! Via een binnenkort verkrijgbare dubbel-cd laat hij het Cubaanse geluid, weliswaar geremixt door dance-artiesten, horen aan het Europese publiek.

Tracklist Havana Cultura Remixed:

01. Mami / Edgaro el Productor en Jefe Tropicalia Remix

02. Roforofo Fight / Louie Vega’s EOL Mix

03. Rezando / Michel Cleis Remix

04. Chekere Son / Seiji Rerub

05. Arroz con Pollo / MJ Cole Remix

06. Arroz con Pollo / Carl Cox Remix

07. La Revolucion del Cuerpo / Skinner’s Owiney Sigoma Mix

08. Afrodisia / Rainer Trueby Remix

09. Think Twice / 4hero Remix feat. Danay & Carina

10. Arroz con Pollo / Solal “Soy Cuba” Remix

11. Chekere Son / Wichy de Vedado Remix

Incl. een bonus dj mix van Gilles Peterson himself, waarin hij bovenstaande tracks aan elkaar smeedt op zijn kenmerkende wijze.

Nieuwsgierig? Check onderstaand promofilmpje of download de speciale podcast van het project, genaamd Havana Cultura Remixed, te downloaden op de website van Havana Cultura. De remix van Louie Vega wordt ter promo van dit project gratis aangeboden en is HIER te downloaden.

 

 

Ondertussen wordt er in het Zuid-Franse Sete afgeteld voor het Worldwide Festival, met voor de eclectische dansmuziekliefhebbers een line-up om van te watertanden, met o.a. Gil Scott-Heron, Josh Wink, Joy Orbison, Floating Points, Flying Lotus, Norman Jay, Dorian Concept, The Gaslamp Killer, Simbad en vele anderen. Passe-partouts kosten 126 euro.Kamperen kan op het nabijgelegen terrein, dus hup, met een paar vrienden die auto in volgend weekend, en op naar Zuid-Frankrijk!

Havana Cultura

Gilles Peterson Worldwide

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws