Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 25 juni 2010
headlines

WEEEEEEEEKEND!!!

Eigenlijk staat iedereen die er een beetje toe doet in dance-land komende zaterdag op het Awakenings festival. Maar als je ook kunt dansen op disco (Trouw), soul en funk (Supernatural) of house (Static on the Beach), dan zijn er nog wel wat alternatieven te vinden. Wel ‘Bar Weinig’. Gelukkig kun je daarvoor vanavond terecht in de Melkweg (flauw). 

 

Wat: Bar Weinig @ Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 25 juni

Line-up: 2562, A Made Up Sound, Jorn Liefdeshuis, Olff, Live: Deadbeat.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Ook tijdens de zomermaanden boekt klinch stug door op het scherpst van de snede. Op vrijdag 25 juni neem Bar Weinig weer bezit van de Melkweg met een vooruitstrevend programma. Zo komt dubtech-Canadees Deadbeat een liveset weggeven, draait dubstep-Hagenees A Made Up Sound een dikke dj-set en staan Olff en Jorn Liefdeshuis samen achter de decks voor een gebroederlijk residentieel onderonsje.

Privilege

Wat: SuperMarktXé

Locatie: Privilege, Ibiza.

Datum: vrijdag 25 juni

Line-up:

Main room: Juanjo Martin, AB Garcia, Vitti, Hugo Sanchez, Salva di Nobles, Michael Snachez

Cocoloco: Michel de Hey, Javi Munoz

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: Ben je dit weekend toevallig op Ibiza? Breng dan, vaderlandslievend als je bent, een bezoekje aan de Privilige. De Rotterdamse technoheld Michel de Hey draait vrijdag tijdens SuperMarktXé.

SuperMartXé, ooit begonnen in Madrid, is in drie jaar op Ibiza uitgegroeid tot de vrijdag avond van het eiland. De grote zaal wordt voornamelijk gehost door Spaanse residents en staat bom vol entertainment. Michel is gevraagd op muzikaal gebied nog meer toe te voegen. De tweede zaal is, samen met de andere resident Javi Munoz, de gehele zomer zijn tweede huis. Diep, underground, techno, house & tech-house waren voor de CocoLoco room de vereisten, iets wat natuurlijk meer dan goed te doen moet zijn voor De Hey.

Prins ThomasWat: Drukpers

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 25 juni

Line-up: Prins Thomas en Gerd Janson

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Prins Thomas en Gerd Janson vieren het begin van de zomer in TrouwAmsterdam. De twee disco en house koningen, die individueel al eerder in Trouw bewezen garant te staan voor een goede avond, zullen de hele nacht zij aan zij draaien.

Exclusief is deze "back-to-back" sessie niet, wel weten zeker dat hij werkt. De heren draaien, met groot succes, vaak samen op Gerds eigen Liquid avond in de fameuze Robert-Johnson. Uit diezelfde club kregen we een opname toegestuurd om als podcast te gebruiken. Thomas beschreef de set zelf als "looong and boooring", maar wij denken daar wel anders over.

Wat: Awakenings Festival

Locatie: Spaarnwoude (Deelplan Houtrak), Halfweg.

Datum: zaterdag 26 juni.

Line-up: O.a. Osunlade, Mathias Kaden, Live: Gui Boratto, James Holden, Live: The Advent, Live: Laurent Garnier, Jeff Mills, Dave Clarke, Secret Cinema, Len Faki, Ben Klock, Steve Rachmad, Surgeon, Billy Nasty, Ben Sims, Live: Reboot, Luciano, Loco Dice, Richie Hawtin,  Belleville 3; Derrick May, Juan Atkins, Kevin Saunderson, Adam Beyer, Chris Liebing, Speedy J

Entree: 50 euro

Bijzonderheden: Als je van techno houdt, dan ben je zaterdag op het Awakenings festival. Klaar. Geen speld tussen te krijgen. Met dit jaar een line-up waar zelfs de meeste artiesten van  watertanden.

SupernaturalWat: Supernatural Festival.

Locatie: Strand Oog, Utrecht.

Datum: zaterdag 26 juni

Line-up:

Area 1: Funktransplant, Live: Juicebox, Live: Laura Vane & The Vipertones, Live: Rare Groove Orchestra

Area 2: André Dadi, Diesler, Funky Finch, Ome Funk, Ron Wood, Ronny Hammond, Soulsonic, Taco Fett

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 26 juni begint de zomer pas écht, wanneer het jaarlijkse Supernatural Festival neerstrijkt op het Utrechtse Strand Oog in Al. En het belooft wederom een zonovergoten en dansbaar festijn te worden met twee podia met funky dj’s en spetterende live-optredens, een vette seventies blaxploitation bioscoop, danslessen, fabulous food, een mobiele chocoladebar, en dat alles geserveerd met een soundtrack vol warmbloedige drums, funky beats, jazzy ritmes en dampende funk. Genoeg plek om te chillen bovendien: geniet van de zon en de sounds op lazy loungekussens of lig languit in zand of gras.

En voor alle funky mama’s & papa’s: kids zijn welkom! Speciaal voor the little ones is er een Funky Fun-area. So come celebrate summer & get your groove on!

Wat: Static at the beach.

Locatie: Woodstock, Bloemendaal.

Datum: Zondag 27 juni

Line-up: Bart Skils, Lauhaus, Makcim, Live: William Kouam Djoko.

L!VE band: The Dublicators.

Entree: 7,50 euro.

Bijzonderheden: The Dublicators denken niet in hokjes. Copyrights, plagiaat, auteursrecht? Ze nemen het niet al te nauw. Muziek is een warm bad vol verschillende invloeden en The Dublicators mixen al het goede en slechte uit de muziekgeschiedenis tot een lekkere Reggae, Ska of Rocksteady pulse die erg geschikt is voor de dansvloer.Ze vertolken met egard evergreens, roepen alle bezongen heiligen aan en ontheiligen

misschien wel uit vol enthousiasme jouw grootste muzikale helden. Ze zetten in ieder geval alle grote en kleine kopstukken en boegbeelden weer eens terug in de spotlights. Niet zomaar, maar op een verassende manier.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws