Culturele organisaties kraken Asta, Den Haag

Partyscene Redactie | 31 mei 2010
headlines

Voormalige club krijgt nieuwe bewoners

De voormalige club Asta aan het Spui in Den Haag is maandagmorgen door tien Haagse culturele organisaties gekraakt. De initiatiefnemers willen een statement maken over het voorstel voor een algeheel kraakverbod dat op 1 juni hoogstwaarschijnlijk wordt ingevoerd.

De voormalige club Asta aan het Spui in Den Haag is maandagmorgen door tien Haagse culturele organisaties gekraakt.De betrokken organisaties zijn TodaysArt, TAG, Teletekst is Dood, PIP, Shoot Me Film Festival, VillaNuts, Langweiligkeit, Haagse Skate Unie, Paard van Troje en The Generator.  De initiatiefnemers hebben aangegeven bereid te zijn om in overleg afspraken te maken voor de toekomst van de Asta. 

Zolang er geen concrete plannen zijn willen de organisaties gebruik maken van het gebouw. Door specifiek de Asta te kraken, willen de actievoerders onderstrepen dat juist goedkope panden en werkruimten kunnen helpen bij het laten opbloeien van culturele instellingen.

De ambitie van de initiatiefnemers is om vanuit het gebouw activiteiten en krachten te bundelen en middels cultureel ondernemerschap de omgeving een betere uitstraling te geven. Hiermee wordt direct ingehaakt op de actuele discussie rondom de herontwikkeling van het Spuiplein als Internationaal Cultuurforum en de kandidatuur van Den Haag als culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws