De plaat van ... Jos Kottmann

Partyscene Redactie | 28 april 2010
headlines

Ik ben echt een jankert

In onze nieuwe rubriek ‘De plaat van …’ vragen we dj’s, producers, promotors en alle andere bekende gezichten uit de dancescene naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Deze week Jos Kottmann, die de wereldtop onder de house-dj’s op de gevoelige plaat legt in een speciaal project: ‘You Are My Inspiration’. Onlangs exposeerde de Rotterdammer zijn werk in een Parijse club Djoon. Welke muziek inspireert hem zoal?

 

Plasplaat: Joey Negro - Southport Weekender cd. Je bent jong en denk niet al te veel na. Het enige dat in het leven geldt, is gewoon lol maken en in het weekend los gaan. Ik kwam met een vriend thuis van een feest in De Euromast. Het feestje was al vroeg afgelopen, waarna we ergens een after gingen houden. Die nacht en ochtend heeft deze cd op repeat gestaan. We hebben verkleedpartijen gehouden, wie het snelst op zijn buik van de trap kon springen, boddypaint en een heuze dans-battle. Bij het horen van deze cd krijg ik altijd een glimlach op mijn gezicht, omdat ik aan deze mooie avond moet denken. Alleen maar lol en lachen.

Seksplaat: Marvin Gaye -  I want you. Zegt toch genoeg, is gewoon een onwijs geile plaat!

 

Jankplaat: Aretha Franklin - I say a little prayer. Wanneer ik deze plaat hoor, krijg ik een brok in mijn keel. Nou ben ik ook wel echt een jankert hoor.

Sportplaat: De live-cd van Henrik Schwarz. Deze cd is ideaal om eens flink door te trappen op mijn fiets.

Drugsplaat: Joey Beltram - Energy Flash. Kan me nog goed herinneren dat Larry Heard deze

draaide op Southport. Hij sloot af in de B-bar (07:00 tot 8:30) en zoals gewoonlijk hing ik in het hekwerk een beetje te spacen. Toen deze plaat kwam. Handen in de lucht... xtc, xtc, xtc...

Reisplaat: Bobby Womack - So many Side of you. Zuid-Frankrijk, zonnetje, alle ramen open, wind door de haren en zet hem op repeat en zing uit volle borst mee.

Dansplaat: Peven Everett - Burning Hot. Is net uit en zeker het nummer van 2010 voor mij. Is alleen nog op vinyl verkrijgbaar via Dope Jams. Het origineel duurt 14:30 en blijft van begint tot eind boeiend. Hoorde hem voor het eerste in de Djoon tijdens een set van Lil’ Louis. Deze plaat is hard! Rancido en ik kijken elkaar aan en vroegen ons allebei af, wat the fuck is dit?

 

Relaxplaat: cd Roy Hargrove - Earfood. Zondagmorgen, ontbijtje met een lekker kopje koffie. Rustig wakker worden van een avondje zuipen, dansen en hard zweten.

Lachplaat: Jos van Oss - harde L. Tja, wat moet je daar op zeggen?

Verliefdheidplaat: Black Coffee - Turn me On. Black Coffee uit Afrika maakt zulke mooie diepe gevoelige platen. Bij het opzetten van deze plaat zul je alleen maar aan je nieuwe aanwinst denken.

 

Jos Kottmann

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws