Uitgaan wordt steeds goedkoper

Partyscene Redactie | 30 maart 2010
headlines

Dalende trend kosten avondje clubben

Happy Hours nemen toe

De kosten voor een avondje clubben zijn de afgelopen jaren sterk gedaald, hebben Brits wetenschappers bekend gemaakt. Zij onderzochten de uitgaven van het West-Europese uitgaanspubliek, gedurende de afgelopen twintig jaar.

Een avondje clubben kostte in 1990 ongeveer 10 procent meer dan in 2010 en daalde van 59 naar 53 Britse pond (inflatiecorrectie meegerekend). Tijdens de eeuwwisseling was de daling 5 procent tov 10 jaar terug. Reden van de prijsdaling is volgens de onderzoekers dat de concurrentie tussen clubs is toegenomen. Dat zie je terug in teruglopende entreeprijzen en toenemende lokkertjes, zoals happy hours.

Door de financiële crisis nemen de clubs in Europa een duidelijke terugval van bezoekersaantallen en baromzetten waar, dus de dalende trend zal nog wel een aantal jaar aanhouden. De artiesten nemen hier overigens rekening mee en sommigen hebben hun fee’s dan ook drastisch verlaagd. Ook zijn de drankprijzen over het algemeen niet gestegen.

Wel gezond, zo’n financiële crisis, zou je denken. Hoe vergaat het jullie clubbers eigenlijk in de tijden van economische tegenspoed? Zijn we ouderwets thuis aan het voordrinken, om in de clubs af en toe van het toiletkraantje te tappen, of worden er nog steeds liters Moët & Chandon besteld in de viproom? We horen het graag in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws