Love2Party Weekendoverzicht week 11

Partyscene Redactie | 26 maart 2010
headlines

Zoveel te doen!!!

Wat zijn wij Nederlandse clubbers toch verwend met prachtige line-up’s die ons met grote regelmaat worden aangeboden, zoals komend weekend. Onderstaand overzicht is nog maar een fractie van veelbelovende clubnights. Met overigens opvallend fijne programmeringen in diverse Utrechtse clubs. Vanzelfsprekend is er in 020 ook het één en ander te beleven, en is 010 ook weer eens het bezoeken waard. Check it out!

 

Wat: O.W.A.P. X.L.

Locatie: Gashouder, Amsterdam.

Datum: vrijdag 26 maart

Line-up: Farley "Jackmaster" Funk, Joost van Bellen, Remy, RiskSoundsystem, Live: Hardfloor, MC: Miss Bunty

Entree: 42,50 euro.

Bijzonderheden: De Moeder aller House Classics-feesten. O.W.A.P. XL! Veel gekopieerd maar nog nooit geëvenaard. De Gashouder is het fantastische decor, vet licht en geluid, oldskool. Lasers en 7 ab-so-lu-te (inter)nationale top acts.

Deze editie wordt de langste O.W.A.P. ooit. De start is om 22.00 uur. De laatste lpaat wordt om 07.00 opgezet. Minstens 9 uur lang krijg je dus de allerbeste realhouseclassics voor je kiezen. Zorg dus dat je topfit aan de start verschijnt. Ook niet vergeten, de traditionele O.W.A.P. Dresscode. COLOURFUL PSYCHEDELIC, ACIDSTYLE, FLUORESCENT WILD en neem gerust fluitjes, zweetbandjes, toeters of "flashing lights" mee. (Update: er wordt gefluisterd dat Dimitri weer achter de decks zal staan!).

 

OWAP

Wat: 15 Years of Metalheadz

Locatie: Watt, Rotterdam.

Datum: vrijdag 26 maart  

Line-up: Commix, Harsh, Nymfo, Pamb, Spectrasoul, Storm.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Drum ‘n bass label Metalheadz bestaat alweer 15 jaar. Het baanbrekende label heeft sinds de begindagen van drum & bass grootse namen als Goldie, Ancy C, Ed Rush & Optical voortgebracht. Na jubileumfeesten in zo’n beetje alle wereldsteden is het ook in onze eigen Maasstad hoog tijd voor een knallende viering ter ere van Metalheadz, gepresenteerd door het Classified team. Dat gebeurt op vrijdag 26 maart in het Rotterdamse podium Watt op Classified - 15 Years of Metalheadz.

James Holden in blueWat: Bar Weinig @ Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 26 maart  

Line-up: James Holden, Avus

Entree: 13 euro.  

Bijzonderheden: Klinch is het danceplatform van de Melkweg. Klinch beperkt zich niet tot één stroming, maar biedt een serie feesten met diverse soorten elektronische muziek. Van beukende techno en diepe house tot scheurende electro en gefreakte electronica, Klinch biedt voor elk wat wils. Met deze keer Border Community labelboss James Holden en Avus all nite long achter de decks.

Bij Border Community-liefhebbers staat oudejaarsavond 2008-2009 in de Melkweg nog vers in het geheugen Voor mr. Holden geldt dit ook, want hij brengt zijn vooruitstrevende en vooraanstaande label voortaan vaker naar de Melkweg.

Wat: Dub Infusions

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 26 maart.

Line-up: Burnkane, Chef, Piro, Terror Danjahe die dubstep heet

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: In haar streven het volledige spectrum van de dubstep aan bod te laten komen, heeft Dub Infusions al veel vreemde eenden in de bijt de revue zien passeren. Van  instrumentale grime, via hardcore wobbles, tot aan het randje met uk-funky en terug naar techno dubstep: het kan en mag allemaal, zolang het maar voorziet in de behoefte aan ultradikke bassen. Ook de volgende editie van een van de oudste dubstepfeesten die Nederland rijk is, staat weer helemaal in het teken van spannende en vernieuwende dubstep. Op 26 maart kun je in Tivoli de Helling weer keihard moshen, zonen, viben, skanken en spitten op de ratjetoe!

Daniel WangWat: Cultfarm

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 26 maart

Line-up: Barth Floor, Daniel Wang, da_renzo, Motor City Drum Ensemble

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Vrijdag vindt de eerste editie van Cultfarm plaats in Utrecht. Verschillende elektronische `CULT’ genres komen samen in een eigenzinnige line-up. Niemand minder dan pionier Daniel Wang zal de Ekko versteld doen staan met zijn alom geprezen retro-sound. Deze nieuwe Utrechtse club avond is gevuld met een spannende mengeling van Disco, House, Italo en Jazzy Materials. Danilo Plessow aka Motor City Drum Ensemble completeert de avond. Danilo heeft de gehele wereld ingepakt met zijn 'Raw Cuts’-series en regeert in de top van all-time bestsellers. Deze jonge producent wordt door zijn flavour van soul, rhythm en krachtige Detroit-beats erkent als Duitsland’s eigen `motor city’ sound. Een absolute Must See!

Wat: Residents Special.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 27 maart.

Line-up: Onbeperkt Taras

Entree: Tot 01:00 uur gratis. Daarna: 5 euro

Bijzonderheden: Catwalk Residents Special's spreken inmiddels wel voor zich: 100% pure house & techno met Catwalk's lieftallige residents. Al viermaal stond de voormalige voetgangerstunnel aan de Weena, beter bekend als Catwalk, op zijn kop tijdens de residentavonden. Na de dikke edities van Joey Daniel (300MPH), Sandeep (Dik) en Hertz & Vibes (Diepgang), is het de beurt aan grazioso Taras van de Voorde om zich 6 uur lang aan zijn fans over te geven, voor wat in het vak een freaking losgeslagen nacht party’en wordt genoemd!

Wat: Dial Allnighter.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 27 maart

Line-up: Live: Isolee, Live: Lawrence aka Sten

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Met Fransman Isolée en de Duitser Lawrence aka Sten, beiden live on stage, op het programma lijkt TrouwAmsterdam een gooi te doen naar line-up van de week. Niet teveel over nadenken/schrijven, maar gewoon gaahaan!!

Wat: Hadouken.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zondag 28 maart

Line-up: Live: Hadouken

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Hadouken! Komt uit dezelfde rock 'n rave-stroming als Klaxons. De naam van deze band komt uit het videospel 'Street Fighter' (naar een vuurbalaanval genaamd "The Hadouken"). De band uit Leeds bracht hun eerste single uit bij het befaamde Atlantic Records (Björk, Rush, Bloc Party). Hun nieuwe album heet "For The Masses" en zal ook binnenkort in Nederland verschijnen. Op het podium zorgen de Engelsmannen met gitaar, bas, slagwerk en klavier voor een temperamentvolle en unieke mix van o.a. indie, grime, rock, hip hop, nintendo en techno. De muziek van Hadouken! werd door het Britse muziekblad NME 'a savage, snarling work of genius' genoemd. Hadouken! is taking over!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws