Love2link, week 11 en 12

Partyscene Redactie | 25 maart 2010
headlines

Muzikale bytes

Daar zijn ze weer: interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes die we tegenkwamen op het interweb. In deze Love2link een stukje van de langverwachte Innervisions soundtrack, latex in Trouw, The Gaslamp Killer en Gonjasufi samen op een bankje, vintage Wink-beeldmateriaal en interviews met o.a. Dave Clarke en Autechre.

 

Vorig jaar werden Ame, Henrik Schwarz en Dixon gevraagd om in de Critical Mass-bezetting een soundtrack voor een film te maken. We probeerden een paar maanden geleden al meer info los te krijgen bij Schwarz, maar die liet toen nog niets los. Begin maart werd bekend dat de keuze was gevallen op de film ‘Das Kabinett Des Doktor Caligari’ van Robert Wiene. De soundtrack werd afgelopen dinsdag gepresenteerd op het Duitse Jetzmusikfestival (dat vooraf gaat aan Time Warp) en op het Innervisions-blog verscheen een stukje van de originele reel.

 

Wij voorspellen een enorme revival van de glowstick deze zomer, dankzij de mannen van 360 Soundsystem. Deze week in de inbox van werkelijk iedere muzieksite en dus ook bij ons: de clip bij de track ‘Neon’.

 

Ook latex mag weer uit de kast getrokken worden volgens de mensen achter het nieuwe Trouw-concept OnTrouw, dat afgelopen weekend voor de eerste keer plaatsvond.

 

The Gaslamp Killer, zijn al even vage muzikale geestverwant Gonjasufi en een aantal scherpe voorwerpen… als dat maar goed afloopt. Een door -Tim Noakes strak gefilmd- kijkje achter de schermen tijdens het interview dat de collega’s van Dazed met het duo hadden in Las Vegas.

 

Gonjasufi’s nieuwe album ‘A Sufi And A Killer’ is hier trouwens in zijn geheel te beluisteren.

Tot slot nog een vintage filmpje uit de kluis van het label Ovum: ene Josh Wink met nog een flinke bos haar, op het Duitse MayDay in 1995.

 

Verder kwamen we ook nog interviews tegen met Robert Hood, Dave Clarke, Danny Tenaglia, Autechre, Motor City Drum Ensemble, Robert Henke en Secret Cinema.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws