Love2party releaseoverzicht, week 9

Partyscene Redactie | 27 februari 2010
headlines

Vers van de pers

Vergunningen voor dancefeesten die zomaar willekeurig worden ingetrokken, een kabinet dat valt, een Sven die verkeerd wisselt… is er dan niets meer zeker in deze wereld? Jawel hoor, er is nog altijd genoeg nieuwe dikke muziek waarbij we ons heil kunnen zoeken. Deze keer nieuwe releases van o.a. Jimpster, Conforce en Kuniyuki.

Ewan Pearson- ‘We Are Proud Of Our Choices’
Ewan Pearson- ‘We Are Proud Of Our Choices’

Label: Kompakt

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Hoe komt het toch dat Ewan Pearson ondanks zijn vele jaren trouwe dienst in de booth met eigenzinnige sets, een aantal dikke mix-cd’s (‘Fabric 35/ Sci.Fi Hi.Fi vol.1’) en sterke eigen releases op zijn naam, toch nooit groots is doorgebroken? Sowieso was het de laatste maanden extra stil rond de Britse dj/ producer, omdat hij net vader is geworden. Maar deze maand dook hij ineens weer op met opnieuw een lekker eigenwijze mix-cd voor Kompakt. Lichtvoetige tech house en 4-to-the-floor worden afgewisseld met pop en electro. Compleet tegen de populaire trend van vocal deephouse in, maar daar ligt Pearson niet wakker van, want: “de keuzes die je maakt in je leven, bepalen uiteindelijk wie je bent als mens.” Ah, vandaar die titel ;-)

MySpace Ewan Pearson

Zelf luisteren

Jimpster- ‘Colour Series: Pink 07’
Jimpster- ‘Colour Series: Pink 07’

Label: Freerange

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Allemaal mooi, die heftige experimenten met crossovers tussen genres. Maar soms heb je gewoon even behoefte aan een portie no-nonsense vrolijke house. Gelukkig heeft Jimpster net de zevende editie in de Freerange ‘Colour Series’ af. De compilatie is een terugblik op het afgelopen jaar, met twaalf rete-dansbare tracks van o.a. Arto Mwambe, Vincenzo, Andre Lodemann en natuurlijk Jimpster zelf. Ook krijgen twee Freerange-releases hoogstpersoonlijk een remix van deze labelbaas. Een potje stevige feelgood voor de laatste donkere dagen van de winter.

MySpace Jimpster

Zelf luisteren

Conforce- ‘Machine Consipracy’
Conforce- ‘Machine Conspiracy’

Label: Meanwhile

Releasedatum: 1 maart 2010

Bijzonderheden: Waar een in de duinen van Terschelling achtergelaten cassettebandje met oude rave en techno al niet toe kan leiden: een piepjonge Boris Bunnik vond die tape en maakte op deze manier kennis met de wondere wereld van de elektronische muziek. Vele jaren later trekt hij onder het alias Conforce de ene na de andere prachtige diepe technotrack uit de mouw en mag hij zelfs de meest doorgewinterde dj’s (Garnier, Wink, Rolando en May) tot zijn fans rekenen. Op zijn debuutalbum ‘Machine Conspiracy’ brengt hij ons een diepe machinale sound, waarin ook veel warme menselijke elementen zijn terug te horen. En ook al zit je in een overvolle metro in Rotterdam, toch zie je bij het beluisteren even die uitgestrekte landerijen in het noorden van het land voor je. Terschelling-techno rules!

MySpace Conforce

Ellen Allien- ‘Dust’
Ellen Allien- ‘ Watergate 05’/ ‘Dust’

Label: BPitch

Releasedatum: Inmiddels uit/ 17 mei 2010

Bijzonderheden: Hoe zou de weekplanning van de Berlijnse Ellen Allien er op dit moment uitzien? Naast het promoten van het ‘Watergate 05’-mixalbum dat net in de winkel ligt, regelt ze de dagelijkse beslommeringen van haar label Bpitch, werkt ze aan een ‘Best Of BPC Beams Mix’, presenteert ze de lente/ zomercollectie van haar modelijn en gooit ze er in mei en passant ook nog een compleet nieuw studioalbum uit. Met ‘Dust’ kondigt Allien haar tot nu toe meest persoonlijke album aan, waarop ze heeft geprobeerd de hectiek van haar bestaan vast te leggen. Synth-pop en dansbare minimale techno worden geflankeerd door meer melodische en zelfs ambient tracks, met klassieke instrumenten en zang van Allien zelf. Stond ‘zangeres’ nou ook al definitief op dat enorme cv?

MySpace Ellen Allien

‘Watergate 05’ zelf luisteren

Kuniyuki/ Mule Musiq
Kuniyuki- ‘Walking In The Naked City’

Label: Mule Musiq

Releasedatum: 29 maart 2010

Bijzonderheden: Nog zo’n figuur dat geen minuut stil kan zitten is Japanner Kuniyuki Takahashi. Nadat hij als Mule-labelbaas deze maand voor de eerste keer een hiphop-act aan de artiestenstal toevoegde (met de jazzy gebroken beats van Olive Oil’s ‘Space In Space’) en alweer een derde sublabel (het dj-vriendelijke label Let’s Get Lost) in het leven riep, kunnen we ons ook nog eens verheugen op twee albums van Kuniyuki zelf. Het sfeervolle ambientalbum ‘Ancient Rain’ dat hij in 2008 onder zijn alias Koss produceerde en alleen in Japan uitbracht, ziet deze maand een wereldwijde re-release op Mule Electronic. Daarnaast levert hij ook nog eens zijn derde Kuniyuki-studioalbum ‘Walking In The Naked City’ af, waarop hij weer vakkundig zal balanceren tussen de jazz en de deephouse. Een heel opmerkelijke bijdrage aan dit album komt van Henrik Schwarz, die de vocals(!) verzorgde voor de track ‘Once Again’.

MySpace Kuniyuki

Zelf luisteren Olive Oil- ‘Space In Space’ en Koss- ‘Ancient Rain’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws