Love2Party Weekendoverzicht week 8

Partyscene Redactie | 26 februari 2010
headlines

Weeeeeeeeeekeeennddd!!!

Kunnen we van het weekend nog een lekker dansje wagen op fijne muziek, gedraaid door fijne dj's en dikke acts? Natuurlijk weer keuze te over in de hoofdstad, maar wie goed zoekt in steden als Rotterdam, Utrecht en Nijmegen, die zal vinden. Succes!

Wat: Boogieman

Locatie: Bitter Zoet, Amsterdam.

Datum:vrijdag 26 februari

Line-up:Leyo, Phil Peoples, Greg Gauthier

Entree: 8,50 euro.

Bijzonderheden: Op de tweede editie van BoogieMan als speciale gast de Franse DJ/Producer Greg Gauthier achter de draaitafels. Een van de meest prominente figuren in de Franse housedance en deephouse-scene. Naast een veelzijdige producer en veelgevraagd remixer van o.a. Kennie Bobien en Allen Hoist, oprichter van de legendarische clubnight Dance Culture in Parijs. Verwacht dus wederom de meest soulvolle dansvloer energie met de dopeste Deephouse, Boogie, Afrobeat, Broken beats, Hiphop. Here comes Boogieman! 

 

 

Theo ParrishWat: Disco 3000

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 26 fevruari.  

Line-up: Grote Zaal: I-F, Anthony 'Shake' Shakir. Kleine Zaal: Theo Parrish.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Een kleine dertig jaar house, techno end disco van en voor echte muziekliefhebbers komt samen op wat een heel bijzondere line-up genoemd mag worden. Anthony 'Shake' Shakir wordt dan niet tot de ‘grote drie’ van de Detroit-techno gerekend, hij behoort wel degelijk tot de eerste golf dj’s en producers die in de jaren tachtig de electronische de dansmuziek vanuit die stad een nieuw aangezicht geeft. Dankzij de onlangs door het Amsterdamse Rush Hour uitgebrachte compilatie ‘Frictionalism’ staat Shake weer stevig in de schijnwerpers. I-f is de godfather van de West Coast Sound of Holland, pionier van de tweede electrogolf en all-round discofiel. Een levende legende van de Nederlandse underground. In de bovenzaal draait Theo Parrish een set van liefst vijf uur. De dj uit Detroit staat synoniem voor diepe dubby house met veel soul- en disco-invloeden en mag gerust één van de meest invloedrijke producers van zijn tijd heten.

Wat: Full Spectrum.

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 26 februari.

Line-up: Darko Esser, Haak & Bootz, Nuno dos Santos, Onionboy, Live: Tim Exile, VJ: Slof.

Entree: 12,50 euro

Bijzonderheden: Een nieuw jaar, een nieuwe show, een vernieuwende avond! Muzikaal gezien moet 2010 nog ontkurkt worden en zou de eerste editie van Full Spectrum wel eens de aderlating van een volgelopen artiestenvat kunnen zijn. Vrijdag 26 februari de schone taak aan EKKO om onderdak te bieden aan een flink bemande avond met enkel goede voornemens!

Tim Exile is er één van de nieuwe generatie die Warp Records voortgebracht heeft. Niet vies van stuitende maskers, vulgaire pakjes en bizarre samples doet hij zijn voormalig Warp Records voorganger eer aan. Net als Aphex Twin tovert ook Tim Exile op haast hoogbegaafde wijze met zijn apparatuur, om er met niet al teveel moeite gruwelijke sounds mee te produceren. Tim Exile doet dit echter ook nog eens met dien verstande, dat een elektronica artiest ook een hele goede entertainer kan zijn. Naast zijn imponerende album ListeningTree (2009) wil Exile ook met regelmaat indruk maken met zijn uitermate originele optredens. Geef de beste Brit een laptop, wat apparatuur, een microfoon en de nodige carnavalstenues en zie recht voor je neus een formidabele performance ontstaan. Deze veelzijdige, Multi getalenteerde en creatieve artiest is met zijn stijl een ware bruggenbouwer binnen de dancescene.

Wat: 300MPH

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 27 februari  

Line-up: Joey Daniel, Kadir Pelit, Pan-Pot, Warren Fellow, Live: Einmusik, Live: Olene Kadar.

Entree: 15 euro.  

Bijzonderheden: Na de strak uitverkochte avonden met Loco Dice en James Holden is het eindelijk weer tijd voor een echte 300mph avond in de Catwalk in Rotterdam. Een avond waar al maanden door vele naar wordt uitgekeken want de line-up is weer om van te smullen. Zoals jullie gewend zijn van de Rotterdamse organisatie is er weer erg veel aandacht besteedt om de perfecte samenstelling van artiesten bij elkaar te krijgen. Speciale gasten deze avond zijn onze Oosterburen Einmusik en Pan-Pot. Ook onze eigen land is prima vertegenwoordigd want de Nederlandse live koning Olene Kadar reist af naar de ondergrondse tunnel aan de Weena alwaar hij samen met de Rotterdamse helden Warren Fellow, Joey Daniel en Kadir Pelit de line-up rond maakt.

 

Jaga Jazzist

Wat: Jaga Jazzist

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zondag 28 februari.

Line-up: Jaga Jazzist (live)

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Met drums, keyboards, tuba, trombone, trompet, electronica, gitaren, vibrafoon, klarinet en een staande bas voert Jaga Jazzist de luisteraar mee naar hun eigen universum. De instrumentale mix van live gespeelde drum'n bass, postrock, jazz en electronica werd door vele muzikale fijnproevers geroemd en omschreven als opwindend en vernieuwend maar ook melodieus, hypnotiserend, delicaat en subtiel. Op de eerste platen combineert het Noorse gezelschap de energie van big bands met de technische begaafdheid van jazz en het avontuur van elektronische dansmuziek. Op 'The Stix' won de electronica, en gaf de band een geheel eigen kijk op drum 'n' bass, compleet met tuba en windmachines.

Inmiddels is Jaga Jazzist weer een flinke stap verder. Het wederom op het Ninja Tune uitgebrachte album 'What We Must' is een duidelijke stijlbreuk met de zwevende electro soundscapes uit het verleden. De organische 'rockplaat' staat vol meeslepende, filmische, melodieuze postrockjazz met veel gitaren. Referentie-punten? Van John Coltrane, Miles Davis, Eric Satie, Steve Reich en Charles Mingus naar The Cinematic Orchestra, Aphex Twin, Stereolab, Mogwai, radiohead, MGMT, Sonic Youth, My Bloody Valentine, Squarepusher en Tortoise.

Wat: Gouden Kabouter Awards

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: dinsdag 2 maart

Line-up: DJ: Jack Undercover, VJ Vision Impossible, Red Carpet interviews by Dooske en Pieter van I Love Work. Optredens van: Danny Vera, NOVAK 3D Disco, thesmokeeaters, Matjesdisco.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is dit jaar alweer de 14de keer dat de prestigieuze prijzen, ook wel de Oscars van de Dance genoemd, worden uitgereikt. Wie wint wat, en waarom, is elk jaar weer superspannend. Het publiek stemt massaal voor zijn of haar favoriete DJ of club. Waar de Kabouter uiteindelijk, in al die andere categorieën, heen gaat blijft gissen. Dit jaar worden er voor het eerst meerdere ‘favoriete DJ Awards’ uitgereikt. Want er zijn DJ’s in alle soorten en maten, maar vooral ook in vele muziekstijlen; van Trance en House tot Hardstyle of Eclectisch enzovoorts. Het zal ongetwijfeld weer een hele gezellige, verassende, roerende en ontroerende avond worden. Maar dan in 3D!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws