De plaat van de week: Dorian Concept

Partyscene Redactie | 9 februari 2010
headlines

Oostenrijkse beat professor zaterdag in Watt

Gilles Peterson, Joy Orbison en Martyn zijn grote fans en laten geen radioprogramma, optreden of mix-cd onbenut om een plaat van Dorian Concept te promoten. Wij ook niet, Dorian Concept, die vorig jaar indruk maakte met zijn debuutalbum When Planets Explode, combineert filmische soundscapes met breaks en beats die door merg en been gaan.temeer omdat deze 'beat professor' zaterdag in ons land is!

*Update 12-02*: Het optreden van Dorian Concept is afgelast.

 

Elke week bombarderen wij een gloednieuwe track of vergeten klassieker tot plaat van de week vanwege een optreden van de betreffende artiest in ons land.

Zaterdag staat de Oostenrijkse producer Oliver Thomas Johnson alias Dorian Concept in het Rotterdamse poppodium Watt tijdens Strange Fruit. Een mooie gelegenheid om zijn meest recente ep ‘Trilingual Dance Sexperience’ te bombarderen tot plaat van de week.

 

Dorian Concept, die vorig jaar indruk maakte met zijn debuutalbum When Planets Explode, combineert filmische soundscapes met breaks en beats die door merg en been gaan. Zijn geluid is moeilijk te omschrijven, maar goed te vergelijken met de muziek van Flying Lotus en Harmonic 313. Handelsmerk van Dorian Concept zijn de meedogenloze beats en kraakheldere melodielijnen, verweven in eigenzinnige freejazz, stoere hiphop, eigentijdse computerfunk en sprookjesachtige ambient.

Dorian Concept - Trilingual Dance Sexperience

 

Een must see, zaterdag in Watt. Don’t miss it!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws