De plaat van de week: Lil’ Louis

Partyscene Redactie | 26 januari 2010
headlines

De track die Paradiso vrijdag laat ontploffen

Elke week bombarderen wij een gloednieuwe track of vergeten klassieker tot plaat van de week. We trappen af met een dikke Lil’ Louis-klassieker.

Nieuw op Love2Party/DJscene. Elke week bombarderen wij een gloednieuwe track of vergeten klassieker tot plaat van de week. Meestal vanwege een optreden van de betreffende artiest in ons land. We trappen af met een dikke Lil’ Louis-klassieker.

Komende vrijdag draait houselegende Lil’ Louis in de Amsterdamse poptempel Paradiso tijdens een aflevering van Dekmantel. Nu is het iets te gemakkelijk om met het magnum opus van de Amerikaanse dj/producer aan te komen, namelijk ‘French Kiss’, dus graven we iets dieper in ’s mans oeuvre.

Duizend keer geremixt, maar nog altijd ongeëvenaard, is ‘I Called U (The Story Continues)’, uitgebracht door Epic (Sony) in 1993, als opvolger van hitsingle ‘French Kiss’. Derrick May heeft inmiddels twintig platen versleten en evenveel cd’s verbrast met de jazzy deephouseklassieker erop. Als er vrijdag een peakmoment komt in de Paradiso, dan zal dat wel eens onder begeleiding van deze track kunnen zijn.

Lil' Louis & The World - I Called U (The Story Continues)

 

Wat is jouw ultieme Lil’ Louis-klassieker? Doe ‘ns gek: meld het in het forum!  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws