Love2party releaseoverzicht, week 3

Partyscene Redactie | 20 januari 2010
headlines

Vers van de pers

Gaat 2010 het muzikaal sterke en gevarieerde 2009 overtreffen? De eerste berichten beloven in ieder geval veel goeds. In dit releaseoverzicht: compilaties, mix-cd’s en albums van o.a. Anthony ‘Shake’ Shakir, Autechre en Flying Lotus.

Anthony ‘Shake’ Shakir- ‘Frictionalism 1994-2009’
Anthony ‘Shake’ Shakir- ‘Frictionalism 1994-2009’

Label: Rush Hour

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Voor mensen die zich afvragen wat het nut van platenzaken en labels nog is: wij verwijzen u even door naar Rush Hour. Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor de revival rond een Motor City-legende. Anthony Shakir stond met o.a. May en Atkins aan de wieg van de Detroit techno. Maar híj maakte de oversteek naar Europa niet en kreeg hier dan ook weinig naamsbekendheid. Wel stortte hij zich in 1994 op zijn eigen label Frictional, waarop hij veel diepe, funky, no-nonsense techno uitbracht. Rush Hour vroeg om een compilatie en kreeg genoeg lekkere tracks om maar liefst vier vinylplakken mee te vullen. Shake heeft al laten weten dat hij weer bezig is met nieuw materiaal.

MySpace Anthony Shakir

Zelf luisteren

‘The Real Sound Of Chicago’
‘The Real Sound Of Chicago’

Label: BBE

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Ook het label BBE neemt ons weer graag mee op een tripje naar het verleden. Wat de bijdrage van New York en Detroit is geweest aan het ontstaan van de dance, laten de meer eclectische dj’s nog regelmatig doorschemeren in hun sets. Maar hoe was de muziekscene in Chicago eind jaren 70 en begin jaren 80? Om daar achter te komen riep BBE de hulp in van Mark Grusane en Mike Cole; twee muziekofielen die een bekende platenzaak in Chicago runnen (Mr Peabody). Het duo zocht 24 obscure disco en boogietracks bij elkaar op cd, waarvan ze er een aantal zelfs ook nog in een dj-vriendelijke Mr Peabody-edit goten. Verplichte kost voor ‘crate diggers’.

Website BBE en zelf luisteren

‘Voltt Vol. 2’ (mix door 2000 And One)
‘Voltt Vol. 2’ (mix door 2000 And One)

Label: Voltt

Releasedatum: 15 februari

Bijzonderheden: De meningen waren verdeeld over de eerste editie van deze Voltt-mixserie, dus 2000 And One heeft op ‘Voltt Vol. 2’ het één en ander recht te zetten. Naast werk van bekende gezichten uit de Amsterdamse technoscene, als Anton Pieëte, Julian Chaptal en David Labeij, kiest Dylan Hermelijn dan ook voor trefzekere tracks van Johnny D, Dennis Ferrer en Luciano. Met ‘Moves’ van Fokko Versloot & Koen Lebens, laat hij bovendien nog even zien dat de vorig jaar veel te vroeg overleden Rotterdamse producer nog lang niet vergeten is. Met zo’n tracklist zou het toch goed moeten komen…

MySpace 2000 And One

Autechre- ‘Oversteps’
Autechre- ‘Oversteps’

Label: Warp

Releasedatum: 22 maart 2010

Bijzonderheden: De meest labeltrouwe act in de elektronische muziekwereld, Autechre, brengt ook hun tiende album uit op Warp. Er zijn nog weinig details bekend over de insteek van Rob Brown en Sean Booth op ‘Oversteps’, maar dat zowel de cd-release als de vinylversie ware collectors items zullen worden, kun je hier vast zien (incl. tracklist en bestelmogelijkheid). Daar zit dan ook gelijk een stevige prijs van ongeveer 35 euro aan vast, maar dat heeft de echte Autechre-fan er vast wel voor over. Op 7 april staan ze in de Melkweg!

MySpace Autechre

Flying Lotus- ‘Cosmogramma’
Flying Lotus- ‘Cosmogramma’

Label: Warp

Releasedatum: April 2010

Bijzonderheden: De gewoonte van onze Engelstalige medemens om bekende personen een suf koosnaampje te geven (J.Lo, Brangelina, Hudmo) is echt bloedirritant. Zo ook het bericht dat het nieuwe album van ‘FlyLo’ (aaargghh) bijna af is. Die irritatie rekenen we de beste man trouwens niet zelf aan; vooral niet als dit derde album net zo dik is als voorganger ‘Los Angeles’. Flying Lotus -a.k.a. Steven Ellison- ziet zelf grote muzikale vooruitgang op ‘Cosmogramma’: “Ik heb met veel meer instrumenten en mensen gewerkt en je hoort er ook meer diverse texturen op terug. Ik kom steeds dichter bij het punt waarop ik het soort tracks kan maken, waar ik vroeger alleen maar van droomde".

MySpace Flying Lotus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws