Love2Party Weekendoverzicht week 2

Partyscene Redactie | 15 januari 2010
headlines

Love2Party Weekendoverzicht

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wat: Eurosonic dag 2

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 15 januari

Line-up: Schlachthofbronx, Adam Tensa, Ellie Goulding, Fagget Fairys, Frittenbude, Ou Est Le Swimming Pool, Post War Years, Wareika.

Entree: polsbands voor meerdere clubs kosten 45 euro.

Bijzonderheden: EuroSonic Noorderslag is Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival, gericht op livemuziek. Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 januari wordt de Groningse binnenstad drie dagen lang overspoeld door 250 nieuwe en opvallende acts en 2650 professionals uit de Europese muziekindustrie.

EuroSonic is met stip het grootste en meest vooruitstrevende showcasefestival van Europa en wordt ondersteund door Europese boekingsagenten, 60 ETEP-festivals, de European Broadcasting Union (EBU), Yourope en Network Europe. Geen meerdaags festival zonder de nodige feestjes, waar naast pop- en rockmuziek ook ruimte is voor de nodige dance. Hierboven het affiche van een dik dubstep-feestje in poppodium Simplon. Maar er is dus veel meer te doen. Meer info op de website van Eurosonic

LTJ Bukem & MC Conrad

Wat: Logical Progression

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 15 januari.

Line-up: LTJ Bukem, Grooverider, Fabio, Storm en MC’s: Conrad, Stamina, Moose, Five-0.

Entree: 18 euro

Bijzonderheden: Het is alweer bijna 15 jaar geleden dat Bukem de eerste Logical Progression avond organiseerde in London gevolgd met de bekende releases. Na enkel Londense editie is dit de eerste overzeese. Melkweg was 1 van de eerste buitenlandse clubs waar Bukem optrad. In al die jaren heeft hij een speciale band met de Melkweg opgebouwd. Volgend jaar bestaat Melkweg 40 jaar en is het tijd om terug te kijken. Ook met d&b, een stroming die in de Melkweg groot is geworden. Daarom staan tijdens Logical Progression de hoogtijdagen van d&b centraal, 1994 tot 1997, met grootheden van weleer.

Wat: 4 Hours of 2000 and One

Locatie: DansSallon, Eindhoven.

Datum: vrijdag 15 januari.

Line-up: 2000 and One, Rene Amesz

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Het 4 Hours of ... concept van de DansSalon geeft artiesten de kans om te laten zien waar zij goed in zijn, het opbouwen van een avond naar een sensationele climax. Tijdens de 4 Hours of ... krijgen gevestigde namen eindelijk weer de tijd om hun eigen visie op de huidige dance-scene te vertalen naar muzikale hoogstandjes.

Na de aftrap van Benny Rodrigues en het vervolg van Bart Skils en Erick E, staat in januari voor de vierde keer de volgende grote naam te trappelen om zijn kunsten te vertonen tijdens deze 4 uur durende set. Deze keer niemand minder dan technoveteraan 2000 and One!

 Deze Amsterdamse dj en producer met niet-verwachte Surinaamse roots, brengt meer dan 20 jaar muzikale ervaring mee. Zijn naam is niet het jaar dat hij begon als artiest, de naam is simpelweg afkomstig van zijn voormalige pincode, twee, nul, nul, één. Dat je ’t weet.

Chris ClarkWat: Planet Rose; 15 years on.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 16 januari

Line-up:

Area 1: Appleblim, Live: Bibio, Live: Chris Clark

Area 2: Schlachthofbronx, Live: AstroPoser

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Clark is een fenomeen. Live onnavolgbaar en op plaat laat hij zich al even moeilijk vangen. Ondanks de moeilijkheidsgraad stemden fans van het label Warp zijn track Herzog de top 10 van Beste Warp Tune allertijden in, waar hij in het gezelschap van labelcoryfeeën Aphex Twin, Boards Of Canada, Squarepusher en Autechre verkeert. Niet slecht voor een relatief nieuwe naam.

Een van de nieuwste sensaties van datzelfde Warp is ontegenzeggelijk de Engelsman Bibio. Met zijn album Ambivalent Avenue staat hij in elk jaaroverzicht wat er toe doet en kwamen recensenten superlatieven te kort om de plaat te omschrijven. Hij tapt dan ook uit bijzondere vaatjes en weet op de 1 of andere manier de combinatie van hiphop, folk, electronica en singer songwriter logisch te laten klinken. Zijn DJ/semi live optredens schijnen al even eclectisch te zijn.

Appleblim is een sleutelfiguur uit de Bristol dubstepscene en flirt als producer en DJ veel met electronica en techno. Hij runt zijn eigen label Apple Pips en Skulldisco samen met cultact Shackleton (op 5 februari in Doornroosje). En laten we de muzikale gekkigheid en waanzinnige stage performance van Schlachthofbronx en de verfrissende wonky, aquacrunc en moderne instrumentale hiphop van onze landgenoot AstroPoser niet vergeten!

Joris VoornWat: Rejected

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 16 januari  

Line-up: Joris Voorn, Edwin Oosterwal

Entree: 12 euro.  

Bijzonderheden: Wil je meer techno in 2010, dan word je op je wenken bediend bij Trouw, want we starten in januari direct met twee van Nederlands beste techno dj’s en producers. Op zaterdag 16 januari staat Rejected met een all nighter in Trouw. Rejected is de alias voor Joris Voorn en Edwin Oosterwal wanneer zij samen achter de decks staan. Check hieronder een moment uit de gig in de Atak afgelopen december. Hier is het waar de carriere van beiden begon, nadat zij in een dj contest op de eerste plaats eindigden. Waar dit allemaal toe heeft geleid is, zowel in Nederland als ver daarbuiten, inmiddels duidelijk.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws