Schandpaal: M.I.A. misbruikt politiek als promo!

Partyscene Redactie | 14 januari 2010
headlines

Hoe geloofwaardig is M.I.A. nog?

Bah! Beetje politiek actief gaan lopen doen in de week dat je nieuwe single uitkomt. M.I.A. mag van ons deze week genadeloos aan de schandpaal genageld worden!

M.I.A.Niets mis met artiesten die een duidelijke mening hebben over politieke kwesties. En van de dochter van een guerrillastrijder verwachten we zelfs niet anders. Oorzaak van M.I.A.’s verontwaardiging is een recent artikel van The New York Times, getiteld ‘De 31 plekken waar je in 2010 heen moet’. Sri Lanka prijkte prominent boven aan deze lijst vanwege de ‘prachtige kustgebieden’ en ‘rijke natuurlijke schoonheid’ van het land.

Dit schoot de dochter van een voormalige Tamil Tijger compleet in het verkeerde keelgat. Via Twitter plaatste ze maandag schokkende, bloederige foto’s van slachtoffers van de Sri Lankaanse burgeroorlog met daarbij teksten als: “hier is dan die luxueuze kust waar ze het over hebben” en “Fuck New York Times, vind jij dat je hier op vakantie moet gaan?”.

 

Nou zijn wij geen Sri Lanka-deskundigen en geloven we onmiddellijk dat er in dat gebied nog altijd veel misstanden plaatsvinden, ook al werd de 26 jaar durende burgeroorlog afgelopen mei officieel beëindigd. Maar als diezelfde M.I.A. dan de volgende dag (!!) haar nieuwe video/ single op datzelfde Twitter plaatst, houden wij daar toch wel een heel naar bijsmaakje aan over. Volgens haar management is het een protestsong tegen The New York Times "die (toevallig?) ook op haar aankomende album staat". Weg geloofwaardigheid! Aan de schandpaal met deze chica…

MySpace M.I.A.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws