Carl Craig maakt soundtrack Andy Warhol-film

Partyscene Redactie | 22 december 2009
headlines

De 'Blow Job' van Carl Craig

Het multimediale en kunstzinnige festival Unsound, dat al sinds 2003 in Polen plaatsvindt en ook een kleinere editie in het Russische Minsk heeft, slaat begin februari de vleugels verder uit met een editie in New York. Grootste publiekstrekker lijkt het Warhol Soundtrack Project te worden.

Carl Craig doet Warhol-soundtrackVoor dit soundtrackproject op 4 februari zijn diverse artiesten uitgenodigd om Warholfilms live te voorzien van een soundtrack. Carl Craig heeft de smaak van filmmuziek maken blijkbaar goed te pakken, na zijn live-soundtrack van ‘The Blair Witch Project’ tijdens ADE 2009, want ook in New York gaat hij deze uitdaging weer aan met een live-soundtrack van Warhols ‘Blow Job’ uit 1963.

Tobias Freund and Max Loderbauer (a.k.a. nsi.) wagen zich aan de film ‘Kiss’ en Groupshow -de band van Jan Jelinek- voorziet ‘Empire’ (een acht uur(!) durend statisch shot van het Empire State Building) van een muzikale improvisatie.

Nederland zal in de dansbare tien dagen daarna, deskundig worden vertegenwoordigd door 2562 en Newworldaquarium, die zijn op deze New Yorkse Unsound-editie zijn Amerikaanse debuut beleeft. Het thema van het festival is ‘Estern Promises’ en er reist, naast bekende namen als het Moritz van Oswald Trio en Anthony 'Shake' Shakir, ook een heel bataljon onbekende muzikanten uit de voormalige Oostblok-gebieden af naar de V.S. Klinkt spannend, dat Unsound! Iets voor Nederland?

Website Unsound Festival, New York

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws