Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 11 december 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wat: Note!  

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 11 december.

Line-up: EL-P, Francisco Allendes, Joachim, Monomachine.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Headliner van deze avond is Francisco Allendes. Hij maakt op dit moment samen met Felipe Venegas furore met een klapperrrrr van een track genaamd ‘Llovizna’. Deze uiterst sferische Latijnse productie kenmerkt zich door een mysterieuze bassline, een indoctrinerende flute en een hele dikke vocal die halverwege de track subliem binnenvalt. Met 'Llovizna' heeft Cadenza, het label waar Luciano de scepter zwaait, weer een hele bijzondere track op haar conto staan. Francisco reist op dit moment de hele wereld over ter promotie van dit muzikale plaatje. Tijdens zijn drukke Fiebre Amarilla World Tour zal Francisco Allendes gelukkig ook de Effenaar aandoen en laten horen waarom juist hij op dit moment zo terecht in de picture staat.

State X New Forms

Wat: State X New Forms

Locatie: In en rondom Paard van Troye, Den Haag.

Datum: vrijdag 11 en zaterdag 12 december

Line-up: O.a. Peter Greenaway, Battles, Peaches, Rolo Tomassi, The Melvins, Gary Numan & Ade Fenton DJ set, Merzbow, Zeitkratzer orchestra, Jon Hopkins feat. Davide Rossi, Dorian Concept, Kurt Vile & The Violators, The Invisible, Sandy Dillon, New Earth Group, Träd Gräs Och Stenar e.v.a.

Entree: Dagkaart 27,50 euro Passe Partout 40 euro.

Bijzonderheden: State-X New Forms is geen festival voor grote namen. Insteek van de programmering is het hanteren van het begrip van de drie X-en:

X-plore: wat zijn nieuwe ontwikkelingen binnen de experimentele popmuziek?

X-plain: wat zijn inspiratiebronnen voor deze ontwikkelingen?

X-pect: wat zullen gevolgen zijn voor de toekomst?

Binnen alle genres die State-X New Forms programmeert (experimentele rockmuziek, avant-garde gitaarmuziek, vernieuwende elektronica met dancebeats en experimentele elektronica) komen deze X-en aan bod. Zoals elk jaar wordt het publiek getrakteerd op acts die weliswaar getalenteerd zijn, maar nog geen wereldster.

Floating PointsWat: Strange Fruit.

Locatie: Club Zonder Concessies, Rotterdam.

Datum: zaterdag 12 december

Line-up: Floating Points, Alex Nut, Fatima

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: 12 December is Floating Points voor het eerst in Rotterdam, en wel in de Club zonder Consessies. Met 'Love me like this' maakte hij een van de mooiste tunes van het jaar. Maar daar bleef het echter niet bij. Letterlijk elk nummer, elke remix daarna was het raak. Of het nu hiphop, house, boogie of wonky beats zijn this man can do it all! Dit wordt zonder twijfel dansen, zweten en genieten tot in de laatste uurtjes!

Voor Strange fruit komt Floating Points echter niet alleen naar Rotterdam, maar brengt hij ook nog eens Alex Nut en vocaliste on the rise Fatima mee. Vanuit een gezamenlijke passie voor muziek zijn Rinse FM Dj Alex Nut en Floating Points onlangs het label Eglo Records met succes opgestart. Een van de shining stars op dit label is “the lovely” Fatima, die al de next big thing wordt genoemd. Met samenwerkingen met Dam Funk en Shafiq Husayn op haar conto kunnen wij niet wachten tot haar solo cd.

Wat: Finale Grote Prijs van Nederland; Dance/Producers

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: zaterdag 12 december  

Line-up:

Finalisten + special guest: Moos, Live: Applescal, Live: Baskerville, Live: Loops, Live: Pitto, Live: The Routines

klinch afterparty: Sven, Tettero

Entree: 10 euro.  

Bijzonderheden: De Grote Prijs van Nederland is de grootste en langstlopende nationale popcompetitie. Al bijna 25 jaar biedt het dé kans aan talentvolle muzikanten, bands, mc’s en producers die toe zijn aan de volgende stap. House, techno, dubstep en electro in de Finale Dance/Producers. Geen dj’s, maar artiesten die zelf hun muziek produceren en live uitvoeren. Dansen zonder onderbreking tot diep in de nacht verzekerd. In samenwerking met Klinch vindt er vanaf 03:00 een afterparty van de Finale Dance/Producers plaats met dj's Sven & Tettero.

Stacey PullenWat: Planet Rose  

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 12 december.

Line-up:

Area 1: Pure, Stacey Pullen, Live: Shinedoe

Area 2: Bojan, Jelle, Q-N, Timbalism

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Er zijn altijd artiesten die hoog op de wishlist staan, maar om wat voor reden dan ook in de 15 jaar dat Planet Rose bestaat nooit langs zijn geweest. De organisatie is dan ook blij dat Stacey Pullen eindelijk van die lijst geschrapt kan worden. Pullen behoort tot de zogenaamde tweede golf producers uit Detroit, waartoe ook Carl Craig en Kenny Larkin behoren. Stacey, deze avond vergezeld door Shinedoe (live) en Pure, is een technolegende in zijn eigen tijd en een zeer begenadigd dj met een perfect gevoel voor timing en crowd control, zoals hij afgelopen zomer bewees tijdens het Awakenings festival.

Wat: Timewarp

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: zaterdag 12 december.

Line-up: O.a. SeeBase, Sven Väth, Michel de Hey, James Holden, Karotte, Daniel Stefanik, Live: Marek Hemmann, Live: Secret Cinema, Technasia, Chris Liebing, Collabs 3000, Speedy J, Cristian Varela, Live: Clickbox, Marco Carola, Live: Jon Gaiser, Loco Dice e.v.a.

Entree: 42,50 euro.

Bijzonderheden: Komende zaterdag rolt de Maassilo de rode loper uit voor de internationale crème de la crème van de technoscene, tijdens de tweede Nederlandse editie van Timewarp. Voor de die-hards is er van 09:00 tot 14:00 uur een Timewarp after party in de Catwalk, waar vast en zeker enkele hoofdacts van Timewarp nog een plaatje zullen opzetten.

Dance Erger Je Niet

Wat: Dance Erger je Niet  

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum:Zondag 13 december

Line-up: Sandeep ft. Unders.

Entree: 7 euro

Bijzonderheden: Op zondag 13 december wordt voorlopig het laatste potje Dance erger je Niet! gespeeld. Na 14 indoor edities is de tijd aangebroken om het spelletje naar buiten te verkassen. Frisse lucht en ruimte is nodig om het meest gedanste spel van Nederland volledig tot zijn recht te laten komen. De komende tijd zal er hard worden gewerkt aan een ludiek zomerdecor. Dance erger je Niet! hoort thuis in de buitenlucht, op de Nederlandse festivals.

Ruim een jaar lang waren Unders en Sandeep de spelleiders van dit retro-avondje in een modern jasje. Firma Gezellig ziet daarom ook geen enkele andere oplossing om Unders het laatste potje Dance erger je Niet! tegen Sandeep te laten spelen. Maak je op voor een avondje tech-house zoals tech-house bedoeld is. Hierbij zullen de klassieke tranentrekkers zeker niet gemeden worden.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws