Update: Einde 'Technics-gate' nog niet in zicht

Partyscene Redactie | 2 december 2009
headlines

Wil de echte Panasonic-woordvoerder opstaan?

Technics-gate duurt nog altijd voort, want bij de Japanse afdeling van Panasonic die de productie van de legendarische draaitafels in handen heeft, houden ze de lippen stijf op elkaar. Dit in tegenstelling tot afdelingen in andere landen, die vrolijk doorgaan met het vergroten van de verwarring.

 

Verwarring duurt voort...Het Britse blog Scratchworx -tegen wil en dank gebombardeerd tot het informatiepunt over Technics-gate nadat een drie jaar oud Technics-bericht van hun site door bloggers als recent nieuws werd verspreid- houdt de laatste ontwikkelingen goed bij.

Zij weten uit betrouwbare bron te melden dat Panasonic Japan op dit moment overweegt de productie van de SL 1200 en SL 1210 stop te zetten, vanwege dalende verkoopcijfers. Iemand bij Panasonic Japan heeft deze info vervolgens gelekt naar de afdelingen in Nieuw-Zeeland en Australië, waar de oorspronkelijke bron van het rondzwevende gerucht, Ian North, werkt.

Deze Ian North heeft het verhaal namelijk weer gelekt naar dit Australische blog. Geschrokken door de enorme ophef op het interweb ontkent het management van Panasonic Australië nu ineens bij hoog en bij laag dat de productie wordt stopgezet. De lekkende Japanse en Australische medewerkers liggen naar verluidt zwaar onder vuur.

Ondertussen melden andere afdelingen van Panasonic hun eigen visie op het verhaal. Zijn de Technics-decks nou dood per februari 2010?:

Panasonic USA (aan ons afgelopen zaterdag): Nee

Panasonic UK: Nee
Panasonic Duitsland: Nee
Panasonic Australië: Ja, later nee
Panasonic Rusland: Ja
Panasonic Nieuw Zeeland: Ja

Panasonic Japan, dat de productie van de legendarische draaitafels in handen heeft en dus de enige afdeling is die definitief een einde kan maken aan de geruchten, geeft nog altijd geen officieel statement over de kwestie. Wordt dus weer vervolgd (zucht)…

Lees ook

Technics stopt productie draaitafels (27-11)

Rectificatie: ‘Technics-decks nog niet dood’ (30-11)

Update Technics: 'decks blijven in productie' (07-12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws