Gehoorproblemen voor Kenny Larkin

Partyscene Redactie | 1 december 2009
headlines

Detroit technopionier geveld door Tinnitus

Kenny Larkin heeft last van gehoorproblemen.

Kenny Larkin heeft spijt als haren op zijn hoofd dat hij gedurende zijn twintigjarige carrière als dj/producer nooit oorprotectie heeft gebruikt. Dat meldt hij op zijn Twitter-pagina. Nu is het te laat, want de Amerikaan heeft last van Tinnitus, ofwel hevige oorsuizingen.

Laurent Garnier kampte een aantal jaar geleden met soortgelijke gehoorproblemen. Diverse behandelingen en voldoende volumebescherming reduceren zijn duizeligheid en misselijkheid. “Maar mijn gehoor zal nooit meer beter worden,” zei de Franse technoheld tegen Love2Party.

In de muziekwereld, waarin artiesten vaak actief zijn in ruimtes met veel te hoge decibellen, zijn meer personen geveld door Tinnitus; een aandoening die vooral opspeelt tijdens momenten van stilte. Thom Yorke van Radiohead heeft er last van, maar ook drum & bass-grootheden Ed Rush en Optical, bekend van hun knetterharde drums en beats, en Moby.

Om deze aandoening en andere gehoorproblemen het lijf te bieden, vliegen oordoppen de laatste jaren als zoete broodjes over de toonbank. Nieuw is de zogenaamde MEG-techniek. Volgens Amerikaanse wetenschappers, die hun bevindingen vorige maand kenbaar maakten, ontstaan oorsuizingen vanuit ons brein, en moeten ze daar ook aangepakt worden.

Via de MEG-techniek wordt de stoorzender getraceerd en als het ware omsingeld door geluidsmuren, waardoor de Tinnitus afneemt tot een te verwaarlozen niveau. Er is dus nog hoop voor Kenny Larkin en veel van zijn collega’s.

Meer over Tinnitus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws