Love2party releaseoverzicht, week 48

Partyscene Redactie | 27 november 2009
headlines

Voeding voor je speakers

Voor het geval de muziekpiet zit op te letten: wij hebben ons verlanglijstje met nieuwe releases al in onze schoen bij de verwarming gelegd! In deze editie releases van o.a. Sven Weisemann, Monolake en Lindstrøm.

Sven Weisemann- ‘Xine’
Sven Weisemann- ‘Xine’

Label: Wandering Music

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Sven Weisemann heeft zijn voorliefde voor klassieke muziek en soundtracks nooit onder stoelen of banken gestoken en is begin dit jaar duidelijk uitgevaren op een muzikale ontdekkingsreis. Zijn schip ligt momenteel voor anker bij de ambient en dit album is daarvan een goede afspiegeling. Zachte, breekbare tracks vol cello’s, piano’s en strings, die trouwens allemaal door Weisemann zelf zijn ingespeeld. Een mooie, sfeervolle release om de donkere dagen door te komen.

MySpace Sven Weisemann

Zelf luisteren

‘Kitsuné Maison 8’
‘Kitsuné Maison 8’

Label: Kitsuné

Releasedatum: 30 november 2009

Bijzonderheden: Dood aan alle kazige top 40-electroclash, maar als je het zo ongegeneerd en fout als het Franse label Kitsuné doet is het vaak nog best te harden. O.a. Slagsmålsklubben, Siriusmo, Delphic en de Midnight Juggernauts gaan op deze nieuwe compilatie de strijd aan wie de prijs voor de meest tegendraadse electro, house, punk en disco mash-up in ontvangst mag nemen. Voor de complete ervaring raden we je aan ook een bijpassend Kitsuné-outfitje aan te schaffen in hun Parijse shop.

MySpace Kitsuné en minimix

North/South/East/West’
North/South/East/West’

Label: Warp

Releasedatum: 1 december 2009

Bijzonderheden: Met releases van o.a. Flying Lotus en het succesvolle ‘Butter’ van Hudson Mohawke is het nog altijd vooruitstrevende Warp handig ingesprongen op de snel groeiende markt voor de experimentele Westcoast-sound en dat smaakt blijkbaar naar meer. Op deze compilatie probeert het Britse label de ’bass music’ uit vier verschillende scenes samen te brengen, van noord (Glasgow), zuid (Londen), west (L.A.) en oost (New York) met tracks van o.a. Flying Lotus, Deadelus, Skream, Hudson Mohakwe, Mike Slott en Rustie.

Website Warp

Voorproefje

Monolake- ‘Silence’
Monolake- ‘Silence’

Label: Imbalance Computer Music

Releasedatum: December 2009

Bijzonderheden: Robert Henke, de Duitse dj/producer én software ontwerper voor Ableton, is het afgelopen jaar druk bezig geweest overal samples vandaan te halen voor dit nieuwe album: omroepberichten op een vliegveld, vibraties van de grootste radioantenne in Berlijn, wind in de Grand Canyon, airconditioners in Las Vegas… niet dat je deze geluiden ook nog zult herkennen in de industriële ambient, dubtechno en dubstep van Monolake, maar dat het opnieuw tien spannende tracks zullen worden, daar twijfelen we geen moment aan.

Website Monolake

 

Lindstrøm & Christabelle- ‘Real Life Is No Cool’
Lindstrøm & Christabelle- ‘Real Life Is No Cool’

Label: Smalltown Supersound

Releasedatum: 19 januari 2010

Bijzonderheden: Geen zin om de komende weken alleen duistere dub, bass music en electroclash uit je speakers te laten knallen? Dan biedt de Noorse producers Hans Peter Lindstrøm uitkomst. Na drie eerdere succesvolle collaboraties met zijn zingende landgenote Christabelle (‘Music In My Mind’, ‘Let’s Practise’ en ‘Let It Happen’), kroop dit duo in de studio voor een volledig album, met naast deze drie eerder uitgebrachte tracks ook zeven nieuwe, vol warme elektronische disco en smooth vocals.

MySpace Lindstrøm

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws