Technics stopt productie draaitafels

Partyscene Redactie | 27 november 2009
headlines

Rust zacht

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan echt officieel: Technics stopt met de productie van de geliefde SL 1200 en SL 1210-draaitafels. R.I.P.! *Update*: Panasonic USA onkent!

RIP Technics, 1972-2010Het bedrijf dat de Technics-draaitafels maakt, Panasonic, kondigde al eerder aan dat het einde van dit legendarische product in zicht kwam. Maar nu is het dan officieel: in februari 2010 rolt het allerlaatste exemplaar na meer dan 35 jaar trouwe dienst van de lopende band. Een Australische woordvoerder van Panasonic noemde het dan ook een ‘treurige dag’: “maar vanwege de wereldwijde dalende verkoop in analoge draaitafels hebben we deze beslissing moeten nemen”.

Uit het oog maar niet uit het hart, want deze draaitafels sieren nog altijd menig podium, slaapkamer en platenzaak en zullen voor altijd voortleven in de harten van liefhebbers van elektronische muziek. Hef dit weekend tijdens het stappen dus je glas op die vele mooie herinneringen aan de SL 1200 en SL 1210!

*Update 27-11*: Er is nog hoop! Op het interweb gaan momenteel onbevestigde berichten rond dat het hier zou kunnen gaan om een Australische kerst-verkoophoax. Op diverse fora en Twitter wordt trouwens ook veel verwezen naar een artikel dat meldt dat het alleen om de MK5-serie zou gaan, maar dit helaas een bericht uit januari 2007!

*Update 28-11*: De geruchten houden aan, dus we hebben zelf maar even met het Technics/Panasonic-supportteam in de USA gebeld. De medewerkers daar hebben niets gehoord over het stopzetten van de productie en zijn van mening dat ze zeker op de hoogte waren gebracht als dit wél het geval was. M.b.t. de opmerking van hun Australische collega geven ze aan dat het aanbod van producten per land verschilt en dat de mogelijkheid dus bestaat dat de draaitafels per februari niet meer verkrijgbaar zullen zijn via Panasonic Australië. Komt het dan toch nog goed? Wordt vervolgd...

Lees ook:

Rectificatie, 'decks nog niet dood!' (30-11)

Update: Einde Technics-gate nog niet in zicht (02-12)

Update Technics: 'decks blijven in productie' (07-12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws