Aphex Twin in een klassiek jasje

Partyscene Redactie | 27 november 2009
headlines

Lunapark Ensemble brengt ode aan elektronica pioniers

Nu is er Lunapark, een klassiek ‘ensemble’ uit Nederland, dat tracks speelt van andere elektronica pioniers als Steve Reich, Brian Eno en (hieronder te zien) Aphex Twin.

Jeff Mills liet zijn muziek in 2005 al eens ten gehore brengen door het Montpellier Filharmonisch Orkest. Nu is er Lunapark, een klassiek ensemble uit Nederland, dat tracks speelt van andere elektronica pioniers als Steve Reich, Brian Eno en (hieronder te zien) Aphex Twin.

Tijdens een uitzending van Vrije Geluiden (VPRO) op 1 november jongstleden werd duidelijk dat ook de sound van Richard James alias Aphex Twin zich uitstekend leent voor het klassieke muziekspel. Befaamde tracks van de legendarische Britse producer worden op sublieme wijze door het orkest nagespeeld.

Wil je dit muziekspektakel live ervaren? 12 december geeft het Lunapark Ensemble haar interpretatie van het werk van Aphex Twin en David Lang tijdens Elevated in het Theater aan het Spui in Den Haag. Eind januari staat de formatie in Het Muziekgebouw aan het Amsterdamse IJ.

Uit Vrije Geluiden; Lunapark speelt Aphex Twin

Aphex Twin

Lunapark

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws