Berghain Berlijn in de steigers

Partyscene Redactie | 25 november 2009
headlines

Jubilerende club krijgt metamorfose

Een weekendje Berlijn zonder bezoek aan de populaire Berghain club is niet compleet.

De voormalige energiecentrale aan de Berlijnse Am Wriezener Bahnhof, beter bekend als Berghain Club, krijgt een metamorfose. Om te beginnen met de verbouwing van de Panoramabar op de vierde verdieping van het pand.

Berghain, de club die tussen 1998 en 2003 Ostgut heet en hedendaags is vernoemd naar de twee aangrenzende wijken KreuzBERG (voormalig West Berlijn) en FriedrichsHAIN (voormalig Oost Berlijn), moet grondig worden verbouwd. Dat zegt het management in de locale Tip Berlin.

Om te beginnen sluit de Panoramabar de eerste drie weken van januari 2010. De populaire vierde verdieping, waar elke vrijdag afzonderlijke clubavonden plaatsvinden, krijgt een nieuwe bar, houten vloer, en soundsystem. De vrijdagse feestjes verhuizen gedurende de werkzaamheden een verdieping lager. Oplevering van de vernieuwde Panoramabar is zaterdag 23 januari.

Vervolgens worden meer delen van de Berghain aangepakt. Slechts vijftig procent van het historische pand - wat neerkomt op een bezoekerscapaciteit van 1500 - wordt momenteel benut. In de loop van 2010 worden meerdere ruimtes in het enorme pand opgeknapt, bedoeld voor culturele evenementen en concerten. Doel is om eind 2010 alle plannen te hebben verwezenlijkt.

Voordat de verbouwingwerkzaamheden aanvangen, is het raadzaam om het feestje vanwege het vijfjarige bestaan van de Berghain te bezoeken. Op zaterdag 12 december zullen o.a. Green Velvet (live en als dj Cajmere), Michael Mayer en Mike Huckaby vast en zeker zorgen voor een legendarische clubnacht in een prachtige locatie.

 

Berghain

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws