XT3's Nederlandse Techno Top 40

Partyscene Redactie | 20 november 2009
headlines

XT3 houdt van Holland

Hoewel de aandacht van de buitenlandse pers voor onze ‘oerhollandsche’ dance-producers in 2009 gelukkig flink toenam, komen hun tracks nog veel te weinig voor in de wereldwijde jaarlijstjes. Online muziekzender XT3 komt daarom dit jaar met een ‘Nederlandse Techno Top 40’.

 

De Nederlandse Techno Top 40De stembus voor de beste Nederlandse technotrack van 2009 gaat op 23 november open. Je kunt tot 30 december 12:00u kiezen uit meer dan 600 originele releases van ruim 130 Nederlandse artiesten. In een zes uur durende live show zal diezelfde avond (vanaf 19:00u) de complete lijst worden uitgezonden op XT3 techno radio. Je maakt ook kans op een paar vette prijzen, zoals een Traktor Scratch Pro-pakket, een iPod Nano (16 GB) en XT3 Radiopakket.

XT3 techno radio wil met de Techno Top 40 erkenning krijgen voor de vele goede Nederlandse techno releases. Drijvende kracht achter XT3, Bernd Lösing: “Wij zijn trots op de vele Nederlandse producties die er elk jaar verschijnen. Wij willen onze nek uitsteken voor de Nederlandse artiesten die naar onze mening onvoldoende erkenning krijgen voor de hoogstaande releases die zij uitbrengen. De Techno Top 40 leek ons hiervoor de uitgesproken manier. De reacties van de artiesten zijn stuk voor stuk ontzettend positief, het initiatief wordt door hen gewaardeerd en toegejuicht.”

Een lekker vaderlandslievend initiatief dus van deze 24/7 Amsterdamse online technozender, die overigens de rest van het jaar ook veel aandacht besteedt aan buitenlandse artiesten. Zo hadden ze op 9 november Vince Watson in de studio, met een selectie van zijn favoriete tunes en drie verse tracks van zijn nieuwe album, dat half december uitkomt.

XT3 Deep Monday, Vince Watson Special (09-11-2009)

 

Website XT3 Radio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws