Love2party releaseoverzicht, week 46

Partyscene Redactie | 13 november 2009
headlines

Vers van de pers

In de stemming  voor diepzinnige techno of bouw je liever een vrolijk feestje met aanstekelijke boogie en funky minimal? Voor ieder weer wat wils in deze editie met nieuwe releases van o.a. Estroe, Sven Väth, DJ Spinna, Buraka Som Sistema en een nieuwe mixserie van het label Fabric.

Estroe- ‘Elemental Assets’
Estroe- ‘Elemental Assets’

Label: Connaisseur

Releasedatum: Inmiddels uit (alleen digitaal en cd)

Bijzonderheden: De grande dame van de Nederlandse techno, Esther Rozendaal, woont nu alweer zo’n twee jaar in Rotterdam. De vibes van de havenstad doen haar blijkbaar goed, want na jaren van losse releases ging ze eindelijk de uitdaging van het langverwachte debuutalbum aan. ‘Elemental Assets’ is -zoals we van Estroe gewend zijn- een warm bad vol subtiele muzikale energie, met veel aandacht voor sfeer en melodie. Een sterk album vol ambient, diepe Detroit en uitstapjes naar lichtere dansvloergerichte tracks met vocals (van o.a. Miss Kitten), waarmee nog maar eens duidelijk wordt waarom deze dame al zo lang weet mee te draaien in de eredivisie van de vaderlandse dancescene.

MySpace Estroe

Zelf luisteren

‘The Sound Of The Tenth Season’
‘The Sound Of The Tenth Season’
(mix Sven Väth)

Label: Cocoon

Releasedatum: 20 november 2009

Bijzonderheden: Geen jaar is compleet zonder de traditionele muzikale terugblik van Sven Väth op het Cocoonseizoen op Ibiza. En omdat het een jubileumeditie is doet Ome Sven er naast de gebruikelijke dubbele mix-cd nog een extraatje bij: een dvd met een 43 minuten beeld van Sven in de mix, video van een Underworld-gig en interviews met Villalobos, Hawtin, Loco Dice en Väth zelf. Ook de mixen zelf zijn uiteraard stevig afgetimmerd met zomerhits van o.a. Michel Kleis, Umek, Ilario Alicante, Stefan Goldmann en Koze. Een prima excuus dus om nog even te mijmeren over die bezwerende Cocoon-danseres in de Amnesia, die toch echt langdurig oogcontact met jou maakte….

Website Cocoon

 

Etienne Jaumet- ‘Night Music’
Etienne Jaumet- ‘Night Music’

Label: Versatile

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Hoe zou een fusie tussen de vooruitstrevende componist Steve Reich en het Duitse Kraftwerk klinken, als ze samen in de studio terecht kwamen? Etienne Jaumet geeft het antwoord op zijn solo-debuut ‘Night Music’, dat door Carl Craig werd geproduceerd. Soundscapes vol vervormde saxofonen en violen, gefluister en geloopte 303’s worden afgewisseld met zware sferische Detroit techno door een onheilspellend elektronisch ‘orkest’. Een aanrader voor muziekliefhebbers die graag buiten hun favoriete hokje rondneuzen, maar de echte dansvloerdieren zullen minder voldoening halen uit deze release.

MySpace Etienne Jaumet

Zelf luisteren

 

‘The Boogie Back - Post Disco Club Jams’
‘The Boogie Back - Post Disco Club Jams’
(mix DJ Spinna)

Label: BBE

Releasedatum: 24 november 2009

Bijzonderheden: Als het aan DJ Spinna ligt krijgen we dit jaar geen ‘winter wonderland’, maar een swingend boogie wonderland. De 36-jarige Amerikaanse turntable-veteraan werd door BBE opnieuw uitgenodigd om de lekkerste oude funk, disco en R&B-pareltjes uit zijn enorme platencollectie te trekken voor een verse mix en zelfs twee nieuwe Spinna-edits. De synths, elektrische baspartijen en cowbells komen rechtstreeks uit begin jaren tachtig en tegen de grappige oubollige 'dirty talk' en partyclichés (get down, rock on till the break of dawn) is zelfs de grootste chagrijn niet bestand. Op cd 1 staan zestien tracks gemixt en voor de verzamelaar komen twaalf van deze nummers ongemixt terug op cd 2.

MySpace DJ Spinna

Reagenz- ‘Playtime’
Reagenz- ‘Playtime’

Label: Workshop

Releasedatum: November 2009?

Bijzonderheden: Waar Autechre-gigs al niet goed voor zijn. Zo liepen David Moufang (a.k.a. Move D) en Jonah Sharp (a.k.a. Spacetime Continuum) elkaar er tegen het lijf in San Francisco in 1994, waarna één van de meest innovatieve maar ook meest kortstondige techno/ambient-duo’s uit de dancegeschiedenis ontstond: Reagenz. Na 13 jaar geen contact meer te hebben gehad, kwam Sharp Move D vorig jaar toevallig weer tegen bij -je raadt het al- opnieuw een Autechre-concert. Ook nu dook het duo gelijk de studio in voor een vervolgalbum, o.a. technisch bijgestaan door een ‘Japanse analoge synthverzamelaar’. Op 'Playtime' wordt dikke deephouse afgewisseld met experimentele techno en zelfs een episch ambientstuk van 24 minuten. De precieze releasedatum is ons niet duidelijk (zou 2 november zijn). We houden het in de gaten.

Website Workshop

‘Fabriclive 49’
‘Fabriclive 49’ / ‘Elevator Music vol. 1’

Label: Fabric

Releasedatum: 7 december 2009/ 18 januari 2010

Bijzonderheden: Dat bleke billen ook prima kunnen schudden op kuduro, bleek toen de Portugees/ Angolese band Buraka Som Sistema menig Nederlands podium en festival afgelopen jaar veranderde in een broeierige en uitbundige mensenmassa. Meer dansbaarheid vinden we dan ook op de 'Fabriclive 49'; een smeltkroes van eigen werk, tracks van Diplo, Skream en Mastiksoul en vooral veel hitsige Afrikaanse beats. Fabric kondigde onlangs trouwens aan een nieuwe compilatiereeks te lanceren. In deElevator Music’-serie staan aanstormende talenten centraal die, met de hybride mix van grime, garage, dubstep, techno en house, in het nog nauwelijks ontgonnen gebied van de post-dubstepsound zijn gesprongen. Ruim baan dus voor de muzikale tips van de eigen Club Fabric-medewerkers op 'Elevator Music vol. 1'

Website Fabric

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws