Heropening iT aanstaande

Partyscene Redactie | 30 oktober 2009
headlines

‘Hoog tijd voor iets nieuws in Amsterdam’

Na een mislukte poging in 2007 om club iT te heropenen, gaat het dan toch gebeuren.

Na een mislukte poging in 2007 om club iT te heropenen, gaat het dan toch gebeuren. In het pand van de legendarische Amsterdamse uitgaansgelegenheid opent volgend jaar een nieuwe club met hetzelfde gedachtegoed van respect en vrijheid, maar wel toegankelijk voor een breder publiek dan begin jaren negentig.

In de zomer van 2007 berichtten wij over de heropening van iT door zakenman Stefan Wolvers. Helaas had deze vastgoedmagnaat aan de Spaanse costa, zijn zaakjes niet goed voor elkaar, waardoor zijn plannen voor een heropening van de legendarische club als sneeuw voor de zon verdwenen.

Deze keer lijkt een nieuwe club in het pand aan de Amstelstraat nog maar een kwestie van tijd. De contracten zijn getekend en ook de bouwvergunning is afgegeven door de gemeente Amsterdam, meldt De Telegraaf donderdag. Daardoor kunnen initiatiefnemers Sander Groet, Sjoerd Wynia en Niels de Geus beginnen met verbouwen en inrichten.

De veelbesproken uitgaansgelegenheid, die eind jaren tachtig / begin jaren negentig de bakermat vormt van de clubhouse, moet diezelfde internationale allure krijgen als de iT destijds met de meest uiteenlopende feesten, uiteraard met gay-vriendelijke avonden.

“Het wordt hoog tijd dat er in Amsterdam weer iets nieuws bij komt,” vinden de initiatiefnemers, die nog geen naam hebben verzonnen voor de in het voorjaar van 2010 te openen club in het centrum van de hoofdstad met ruimte voor maximaal 1500 personen.

Herinneringen aan de roemruchte club iT kun je HIER opdoen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws