De 10 van … Xpansul, Philogresz en Thelonious

Partyscene Redactie | 9 oktober 2009
headlines

Technowaanzin ten top!

Berwick Street baby!

Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Xpansul (ES), Philogresz (TEAMrecords) & Thelonious.

Zaterdag 10 oktober vindt in Doornroosje te Nijmegen een TEAMrecords showcase (release TEAMrecords #005) plaats met o.a. Xpansul (ES) [Ovum/Plus 8/TEAM] en Philogresz [Ware/Prog City Deep/TEAM]. Zondag 11 oktober vindt bij de SAE te Rotterdam een workshop plaats: Inside Look met Xpansul. Een overzicht van wat ze zeker zullen laten horen, vind je hieronder.

In Rotterdam is het niet alleen techno wat de klok slaat. Zaterdag vindt in de lobby van Hotel Grand Central, naast Off_Corso, een nieuwe aflevering van Strange Fruit plaats. Hoofdgast is Dam Funk, bekend van stoere hiphopreleases op het Stones Throw-label. Wat gaat resident dj Thelonious zoal draaien?

De 10 van … Xpansul (ES)

1. Philogresz - Anxiety (Xpansul Remix) (TEAMrecords)

Dit is één van die tracks die anders klinkt dan men normaal gesproken van mij is gewend. Het is echt een dansvloertrack met emotie, diepte maar die past bij verschillend publiek.

2. Alessio Mereu & Virgil Enzinger - Power Of The One (Truetype Tracks)

Pure, opzwepende techno. Ik hou ervan deze track te draaien en het publiek uit hun dak zien gaan.

3. Matt O’Brien - Blackwood Forest (Off Key)

Krachtige, agressieve, oldschool track in een modern jasje. Waanzinnige track.

4. Slick - Fuera de Control (Flumo)

Deze vriend van mij, een getalenteerde nieuwkomer, levert met deze track geweldige ‘jackin’ beats’ en ‘deep synths’ op een manier waar ik van hou. Z’n vorige release was al goed maar deze is dope!

5. Delta, the - YouRso (Perc Trax)

Acid, agressief en energiek. De technowaanzin ten top.

6. Silent Servant -  Demonstration (Sandwell District)

‘So dubby and dirty it hurts’. Op mensen die deze sound produceren kan ik jaloers worden.

7. Robert Hood - Range (M-Plant)

Rob’s oude minimal techno is terug en ik kan er niet blij genoeg van worden. Luister naar de arpegios die op en neer gaan op het moment dat de beat sterker en sterker wordt. Kwaliteitstechno.

Xpansul

8. Hiroaki Iizuka - Glow Echoplex Remix (Soleil)

Top Detroit-sound. Energieke track met soul. Track die zorgt voor een climax. Zeker één van m’n favoriete platen van het jaar.

9. Marcel Fengler - Gridlock (Ostgut)

Ostgut blijft mij gelukkig maken met deze track die het klassieke techno gevoel bevat, zonder gedateerd te klinken. Marcel is echt één van die producers die een meesterwerk kan afleveren met enigszins eenvoudige loops.

10. Marco Bernardi - When Sammy Came Home (Crème Organization)

Erergieke Detroit techno op z’n best. Solide en intens. The only way is up baby!

 

Waar draai je de komende tijd?

Zaterdag draai ik in Doornroosje met Dave Clarke. Volgende week in U60 (311) in Frankfurt, de 24e in de Apolo Club in Andorra, de 31e in Magnet in Madrid. In november tour ik door Noord- en Midden Amerika.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Van maandag t/m vrijdag werk ik aan producties en remixen in de studio. Daarnaast run ik het label TrueType Tracks. Verder doe ik de art direction in club Magnet in Madrid. Zondag geef ik een remix workshop bij de SAE te Rotterdam, kom langs!

Xpansul

De 10 van … Philogresz

1. Garnica  -  Odd Feeling (Philogresz does the Dutch thing) (TEAMtomorrow)

Ik heb een promo hiervan rondgestuurd en binnen no-time kreeg ik veel reacties, o.a. van Robert Babicz en Laurent Garnier. Ze vinden hem allemaal goed en draaien ‘m grijs. Erg effectieve tool om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.

2. Xpansul – Vuelva Usted Manana (Perc Trax)

Dit is zeg maar een opvolger van zijn Anxiety remix op TEAMrecords voor Philogresz. Dit is een subtiele geproduceerde monstertrack.

Philogresz3. Ozgur Can -  Apelsiner EP (Nightdrive Music)

Alhoewel hij de laatste jaren ietwat de commerciele kant opging is Ozgur een genie uit Zweden met Turkse roots. Ik ben een grote fan van z’n editing skills en zijn energieke kijk op muziek.

4. Fatima and Floating Points – Peroration V (Promo)

Atmosferische dubstep met veel diepgang. Omdat ik met Logic werk, is het grappig om preset Logic geluiden te horen in deze plaat, maar toch z’n eigen identiteit.

5. WhoMadeWho - Keep Me In My Plane (DJ Koze Hudson River Dub) (Gomma)

Ik kan deze track de hele dag door draaien. DJ Koze flikt het ‘m weer!

6. Agnes - Que Pena (Perspectiv)

'Cinematic tech house’ met een diepe sound. Prachtige vocalen.

7. Mike Dehnert - Lautschrift EP (Clone Basement Series)

Clone Basement Series is mijn nieuwe ding. Goede producties en elke track op deze EP is een meesterwerk. Verfijnd tot in de puntjes. Respect voor de smaak van Serge.

8. Francisco Allendes & Alexi Delano - El Coleccionista De Piedras (Spectral)

WOOOOOOOOOOOWW.

9. Minz – Pesonality Is A Disorder(Suruba)

In mijn ogen de beste track van Minz tot nu toe. Prachtige ‘Rhodes’ in deze track, precies op het moment dat de track erom vraagt.

10.Philogresz -  Gibber Takes (Ware)

Elke keer als ik deze plaat opzet word ik weer blij. Hij staat in de playlist van o.a. Ian Pooley en Luciano.

Waar draai je de komende tijd?

Zaterdag een live-set in Doornroosje met ‘labelvrienden’: Xpansul, Size and Tylutki. Zaterdag 31 oktober in de Stubnitz. Later dit jaar hoogstwaarschijnlijk wat internationale gigs, o.a. in Instanbul, Turkije.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

De Milestone EP is net uit op Ware, inmiddels al een hoop positieve reacties. Momenteel bezig met een vinylrelease voor Prog City Deep Trax, de release hiervan staat gepland voor februari 2010. Mathias Schaffhauser gaat hiervoor een remix doen van de track ‘Move’.

Verder run ik het label TEAMrecords. De laatste tijd veel getalenteerde artiesten getekend, zoals Size, Tylutki, Parametric, Danny Lilwall om er een paar te noemen.

Philogresz

De 10 van Thelonious

1. Floating Points - Vacuum Boogie Ep

Te kloppen man op dit moment. Hype of gaat hij  in de toekomst bewijzen dat hij een grootheid wordt. Ik denk het laatste. Luister trouwens ook eens love me like this van hem. (een van mijn favoriete singels van het jaar) en zijn remix voor bei bei. Trouwens niet vergeten de eer ook een beetje aan Alex Nut te geven die met zijn label Eglo Records waar Floating Points ook op zit hoge ogen gaat gooien. Kijk nu al uit naar de Ep van Fatima en Funkineven

Thelonious2. Mark Pritchard & Ommas Keith - Wind It Up

Nuff said! De man die alles kan komt met een dance vloer waar zowel de jongen als meisjes van staan te schreeuwen op de dansvloer. Wat kan Mark Pritchard niet.. (Harmonic313, Troubleman, Global Communication, Afrika hi tek)

3. Joker - Purple City

Mijn favoriete dubstep producer en man to watch. Dubstep met soul in it! Ben benieuwd of er een lp van deze man uit komt. Moet wel op passen dat hij genoeg variatie in de songs gaat brengen. Beats lijken vaak wel op elkaar. Maar samen met Silkie, Martyn, Burial is dit voor mij een van de te kloppen mannen

4. Enzyme Black - Ooh My Daze

hoe wel ik het moeilijk vind deze dagen om gode soulfull house tracks te vinden is dit er toch weer een. Maar dan zeker met een afro/broken/karizma/dubstep feel. Fantastische track!

5. Lee Fields - Honey Dove

Heerlijke soul van Lee Field. Naar de lp die deze man uitbracht kan ik elek dag luisteren. 

6. Shafiq Husayn - Lil Girl /Nirvana

Onze volgende strange fruit gst FATIMA doet mooie dingen. Hier samen met Safiq Husayn

7. Tony Ozier - Futuristic Soul

Weer zo’n mooi ontdekking, dankzij de jongens van het Nederlandse blog Moovment. Heb niet zoveel info over deze man. Maar erg fijne nu soul/wonky beats plaat.  

8. Falty Dl - To London

The future sound of dubstep. Deze plaat is dubstep en Detroit in 1. 

9. Joy Orbinson - Hyph Mngo

Naast Floating points is dit ook een vna de lievelingen in de Engelse underground. platgedraaid door mannen zoals Benji B en Gilles Peterson, de uk funky house en dubstep crews. Nu wordt het wachten op zijn remix van Jose James Black Magic 

10. Wizard - It S Om

Omdat we Dam Funk hebben deze maand wilde ik graag een klassieke boogie track in dit lijst hebben. Luister., zoek en geniet van It S On van Wizard

Dam FunkWaar draai je de komende tijd?

10 oktober ons eigen feestje Strange Fruit. Met las hele speciale gast Damn Funk,  24 okotober in de Unie Rotterdam, 30 oktober REX Hilversum (restaurant) en 13 November Your Space, Rottterdam

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Met het verbeteren van Strange Fruit. 2009 was een fantastisch jaar met Flying Lotus, Benji B, Little Dragon en zaterdag Dam Funk. Het doel is om 6 tot 10 clubavonden in het jaar te organiseren. 1 keer per maand een live event. En elke maand onze locals-avond. Voor de club avond hebben we aankomende edities Floatings Points, Fatima en Alex Nut te gast en Dorian Concept in februari. Verder zijn we nog bezig met twee hele speciale boekingen! (Vertel ik pas als het rond is). Onze live-avond staat nog in de kinderschoenen. Met onze locals-avond proberen we aandacht te geven aan nieuw Rotterdams talent. Deze avonden zijn van 21:00 tot 2:00 in de Unie. Voorwaarde is dat ze in de Strange Fruit-sound passen.

Thelonious

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws